Tartă cu dovleac

Pentru că este sezonul lui și pentru că este extrem de bogat în nutrienți și foarte versatil, am trecut pe lista de cumpărături și dovleacul. Nu eram prea hotarărâtă ce să fac cu el, supă cremă, paste sau plăcintă,  așa că tot căutând pe internet după inspirație, am gasit aici o rețetă interesantă.

Cum tartele sunt favoritele mele poate și pentru faptul că nu mai au un al doilea strat de aluat deasupra, m-am apucat cu drag și spor de treabă.

Am modificat puțin rețeta originală, amestecând făina integrală cu cea albă și am înlocuit zahărul cu mierea.

Iata ce am folosit eu mai exact:

Aluat

150 g făină integrală

100 g făină albă

120 g unt

2-3 linguri lapte rece

1 lingură de miere

1 praf de sare

Compoziție

2 kg dovleac de plăcintă

2 ouă

1 linguriță de scorțișoară

200 g lapte pentru cafea (12% grăsime)

Miere după gust (nu cred ca au fost mai mult de 3 linguri, am avut noroc cu un dovleac foarte dulce)

Am curățat (mă rog, a curățat domnul casei 🙂 ) dovleacul și l-a tăiat în bucăți de aproximativ 2 cm. L-am pus într-o cratiță cu apă la fiert. Când a fiert suficient (intră furculița ușor în el) l-am scos din cratiță și l-am lăsat să se racească. Între timp, am preparat aluatul amestecând făina cu untul, sarea, mierea și laptele, apoi am lăsat la frigider aproximativ 1 oră.

Cât aluatul a stat la frigider, după ce s-a răcit dovleacul, l-am pasat cu blenderul și l-am amestecat apoi cu restul ingredientelor: ouă, scorțișoară, laptele pentru cafea și mierea. Am pornit cuptorul la 180 de grade. Am scos aluatul și l-am întins apoi l-am așezat într-o formă de tartă, și peste el am pus compoziția. Am lăsat cum scrie în rețeta originală 50 de minute la cuptor, apoi am scos tarta și am lăsat-o la răcit.

Nu mai încercasem până acum combinația asta de dovleac cu scorțișoară și recunosc că mi s-a părut genială. Tarta cu dovleac este relativ ușor de făcut și poate fi un desert savuros pentru copii dar și pentru adulți. Dacă punem la socoteală și faptul că dovleacul este foarte bogat în vitamina A dar și în C și E, avem un adevărat cocktail de antioxidanți.

Poftă bună!

 

Citește și: https://carmenradu.ro/retete/un-fel-de-cheesecake-la-pahar-cu-mango-si-capsune/

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Sursa foto:arhiva personală

(Visited 119 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.