Sunt mândră de el!

N-am scris niciodată despre soțul meu până acum, pentru că este o persoană discretă, căreia nu îi place să iasă în evidență prea mult. Chiar dacă unele părți din viața noastră mai răzbat până la voi prin intermediul blogului, am preferat ca informațiile să se învârtă în jurul alimentației și a stilului de viață sănătos.

Articolul de astăzi are același subiect, dar îl are în centru pe soțul meu, așa că am decis să scriu, pentru că sunt mândră de el. N-o să fie de acord, sunt sigură, dar am hotărât să povestesc despre asta, poate vă inspiră 🙂

Să vă explic: soțul meu trage în aceeași direcție cu mine în ceea ce privește conținutul farfuriei, de mulți ani, vreo 15 la număr cred. Sigur că la început n-a fost ușor, îmi aduc aminte că era mare fan Coca Cola și că salata pentru el era garnitură la friptură cu cartofi prăjiți.

Împreună și cu pași mici am schimbat conținutul farfuriilor, am redus cantitatea de zahăr consumată, am renunțat la băuturi carbogazoase și la produse procesate. Nu înseamnă de exemplu, că dacă ne este poftă de hamburger, nu mâncăm, însă nu alegem un fast food ci un restaurant unde știm că se folosește carne de calitate. Nu mâncăm însă în fiecare zi. Nu înseamnă că nu mâncăm ocazional câte o prăjitură, deși în mod cert amândoi le preferăm pe cele de casă, unde folosim o cantitate mai mică de zahăr. Pentru că ni s-au schimbat gusturile.

În fine, nu despre alimentație este vorba aici, ci despre sport. Dacă legat de alimentație au fost schimbări, legat de sport nu prea. Am avut la un moment dat împreună abonamente la sală, în cadrul unuia dintre ele am și cunoscut un antrenor tare fain care mie cel puțin mi-a schimbat total percepția legată de exercițiile fizice, dar pentru soțul meu a fost ceva de genul “super, dar abia aștept să terminăm”.

Au trecut de atunci vreo 3 ani cred, timp în care nici gând să se mai apuce. Până acum vreo 2 luni, când a decis că ar cam fi cazul să mai facă ceva pentru el. Pentru postură, tonifiere, echilibru și încheieturi. Mă bucur și sunt mândră, pentru că decizia i-a aparținut. A ajuns singur la concluzia că o farfurie corectă nu este suficientă, și că statul în mașină și la birou în fiecare zi nu sunt chiar ideale, chiar dacă mănânci cum trebuie. Pentru că noi avem nevoie și de mișcare.

Ca urmare, de lunea trecută a început distracția. Dragoș, dacă citești cumva articolul, să știi că a păstrat exercițiile recomandate de tine și și-a reluat programul 🙂 Da, bodogăne prin casă pentru că a făcut febră musculară, dar eu mă bucur tare mult pentru el!

Ce am vrut să vă transmit prin articolul acesta este că nu este niciodată prea târziu să începi să faci mișcare! Știți cât de mult contează?

Spor la treabă!

 

 

Citește și:

Ai născut de curând, stai acasă cu bebe și vrei să-ți recapeți silueta?

 

Sursă foto: Pixabay

(Visited 143 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.