Dacă tot este sezonul lor, să le folosim la maxim. În afară de faptul că sunt excelente crude, au vitamine, fibre și puține calorii, căpșunele pot fi folosite la prepararea multor dulciuri, cu zahăr sau fără.
De regulă încerc să cumpăr o cantitate rezonabilă, știu că sunt perisabile, dar uneori nu estimez bine. Dacă văd că încep să se înmoaie, le transform în sos pentru clătite, în înghețată cu iaurt sau fac biscuiți. De data aceasta am decis să fac sorbet, nu am avut nici timp pentru biscuiți și nici iaurt pentru înghețată.
Ingrediente:
-
400 g căpșune
-
1 lingură sirop de arțar (dacă nu vreți să puneți îndulcitor, puteți să încercați să pasați o banană foarte dulce sau câteva curmale)
Am spălat căpșunele și am tăiat codițele, apoi am amestecat totul cu blenderul până s-a transformat în pastă. Am pus compoziția într-o casoletă la frigider. După o oră și jumătate încă era moale, dar începuseră să se formeze cristale de gheață, așa că am scos compoziția din casoletă cu o lingură și am mai pus-o încă odată în blender. Am amestecat bine și am băgat iarăși la congelator. Nu mai știu exact cât a stat de data aceasta, cred că tot vreo oră și jumătate.
A ieșit ce vedeți în imaginea de mai sus. Se simt sâmburii de la căpșune, dar cred că după ce ați pasat prima dată, puteți folosi un tifon ca să strecurați și să iasă mai fin. Eu n-am avut chef și nici răbdare 🙂 În plus, nu mă deranjează sâmburii…
Asta poate fi o idee de desert de vară, simplu de făcut, dacă aveți răbdare cu așteptatul lângă congelator.
Poftă bună!
Citește și: https://carmenradu.ro/retete/mic-dejun-la-borcan/
https://carmenradu.ro/retete/capsuna-si-menta-fac-casa-buna-in-borcanul-de-dulceata/
Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici
Sursa foto: Arhiva personală
La fel procedez eu cu menta si banana.
Faci doar cu mentă și banană sau le combini pe amândouă cu căpșunele?