Ce înseamnă mic dejun la borcan? Atunci când nu avem timp să mâncăm acasă, putem să transportăm la birou un borcan cu ingrediente: cereale, iaurt/lapte vegetal, fructe etc.

Am văzut prima dată varianta la borcan la Jamie Oliver (știți că este preferatul meu), doar că borcanele erau cu diferite tipuri de salate.

Eu am pregătit o rețetă pentru micul dejun, a durat 10 minute, cu tot cu așezatul pungilor cu ingrediente la locul lor în dulap.

Am folosit:

3 linguri fulgi de mei expandat

1 linguriță rasă fulgi de cocos

1 linguriță rasă cacao

3 lingurițe semințe de chia

5 căpșune

lapte de migdale cât să umple trei sferturi din borcan

Am amestecat totul și am băgat la frigider.

A doua zi dimineața am tăiat căpșunele și le-am pus în borcan. Asta a fost tot.

Eu consider micul dejun una dintre cele mai importante mese ale zilei, așa că dacă este bazat pe carbohidrați complecși, proteine vegetale și grăsimi bune, îmi asigură un start bun. Combinația asta e perfectă înainte de antrenament, iar fulgii de mei expandat sunt interesanți. Au un gust neutru, cel puțin mie așa mi se pare, și se potrivesc cu orice tip de ingrediente. O altă posibilitate este să folosim fulgi de ovăz simpli, leagă mult mai bine compoziția. Pe post de îndulcitor am folosit fulgii de cocos, dacă vouă vi se pare necesar, puteți să adăugați un vârf de linguriță de miere.

Asta poate fi o variantă rapidă și pentru momentul în care avem musafiri și vrem să le oferim ceva bun. Punem ingredientele în niște pahare, le băgăm la frigider minim o oră și înainte de a servi, punem fructele. Dacă mai avem și vreo frunză de mentă rătăcită în frigider pe care să o folosim ca decor, o să ne impresionăm invitații cu siguranță 🙂

Intenționez să fac și salată la borcan, pentru că prea arată bine și colorat și parcă altfel e când vizualizezi ingredientele puse în straturi. În plus, rețeta îmi trezește amintiri plăcute 😉

Poftă bună!

 

Citește și: https://carmenradu.ro/retete/salata-cu-quinoa-si-porumb-inspirata-de-jamie-oliver/

https://carmenradu.ro/retete/mini-tarte-fara-faina-cu-iaurt-si-fructe-de-padure/

Și încă o rețetă faină cu căpșune via Alina Câță Țibrea, care gătește absolut minunat! https://www.mamamag.ro/briose-cu-iaurt-si-capsune/

 

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursa foto: Arhiva personală

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.