Și tatăl este important în viața copilului!

Cred că soțul meu a fost mai pregătit să fie tată decât am fost eu să fiu mamă… În momentul în care i-am spus că sunt însărcinată am văzut bucuria pură în ochii lui. Nu surprindere, nu mirare, doar bucurie. A fost acolo lângă mine de la primul consult și până am ajuns după operație în salon. Îmi aduc și acum aminte cum mă urmărea în timpul sarcinii să nu fac cumva vreun exercițiu prea greu care să mă pună pe mine sau pe bebe în pericol, stătea ca un vultur mare și efectiv mă păzea, până l-a lămurit și pe el medicul că sarcina evoluează bine și da, e OK să fac sport. N-am avut pofte, dar cred că dacă l-aș fi trezit în miez de noapte n-ar fi protestat…

Îmi mai aduc iarași aminte cum a dormit după ce am venit acasă de la maternitate pe jos lângă pătuțul lui Tudor- nici măcar pe fotoliul pat pe care îl cumpăraserăm special pentru asta- pentru că mă auzise pe mine povestind despre sindromul morții subite la nou născuți. A fost acolo și a schimbat scutece cot la cot cu mine, a fost acolo în lunile cu colici când îl urca noaptea pe Tudor în mașină și îl plimba prin oraș pentru că doar așa se calma, a fost acolo și m-a sprijinit necondiționat fără să se gândească o clipă că ar fi doar treabă de femeie. Nu pot sa-i mulțumesc suficient pentru cât de mult s-a implicat și se implică în tot ceea ce are legătură cu Tudor și sunt ferm convinsă că la fel ca el sunt mulți alți bărbați ( eu mai cunosc cel puțin 3 🙂 ).

În acest context cred că inițiativa demarată de către Sofia Frunză blogger la Frunzăresc.eu este extrem de importantă, până acum am văzut că evenimentele de Parenting se cam adresează mămicilor.  Despre primul eveniment din seria dedicată tăticilor, puteți să aflați mai multe din comunicatul de mai jos, încurajați-i să meargă, va fi cu siguranță interesant pentru ei să afle poveștile și informațiile invitaților.

 

Primăvara aceasta vine cu ceva inedit şi anume, primul eveniment de parenting dedicat exclusiv… tăticilor! 
Aşadar, pe 5 aprilie, începând cu ora 18.30, la Impact Hub Bucureşti, pornim incursiunea în viaţa proaspeţilor sau viitorilor tați: lansăm prima ediţie a evenimentului Modern Dad’s Challenges. Evenimentul va fi moderat de bloggerul & tăticul Andrei Cismaru, iar tema acestei ediţii este – “Rolul tatălui în perioada pre şi post natală”. Andrei va dezvolta acest subiect împreună cu speakerii invitaţi: Dr. Valeria Herdea, Medic primar de medicină generală, medicină de familie cu profil pediatrie; Oana Nicolau, Psihoterapeut de cuplu şi familie & Sorin Nicolau, Life and Business Coach şi un Invitat surpriză 🙂 
Taţii, la fel ca mamele, joacă un rol important în dezvoltarea şi evoluţia copilaşului. Tocmai de aceea, implicarea lor încă din perioada sarcinii şi informarea corespunzătoare legată de schimbările care au loc în corpul femeii, dar şi în relaţia de cuplu după apariţia bebeluşului, este foarte importantă. Suportul pe care îl pot oferi viitoarei mămici şi ulterior înţelegerea modului în care decurg lucrurile după aparitia bebeluşului în viaţă lor, îi apropie, îi pregăteşte pentru statutul de tătic şi îi ajută să îmbrăţişeze mai uşor toate provocările aferente “meseriei” pe care o vor avea pentru tot restul vieţii 🙂 
Deşi există foarte multe evenimente dedicate părinţilor în România, focusul este în cea mai mare parte pe rolul mămicii şi ce trebuie să ştie pentru a se descurca în această nouă calitate, iar discursurile sunt, desigur, în această direcţie. 
Taţii îşi doresc să se implice şi să lege o relaţie apropiată cu bebeluşii lor, păstrând în acelaşi timp un echilibru în relaţia de cuplu. Însă de multe ori nu găsesc informaţii adaptate nevoilor lor sau evenimente de la care să plece cu răspunsuri la întrebările şi subiectele care îi interesează sau care le dau emoţii (viaţă intimă în perioada pre şi post natală, temerea legată de cum se vor descurca cu bebeluşul şi ce activităţi să facă împreună, întreţinerea familiei etc.). 
Ca să-i ajutam să depăşească mai uşor şi să înţeleagă ce presupune fiecare etapă din momentul în care au aflat că vor deveni tati, până la postura de tătic, am iniţiat un proiect educativ dedicat exclusiv lor – Modern Dad’s Challenges. Tema primei ediţii a fost selectată în urmă unui sondaj realizat în rândul tăticilor şi viitorilor tătici. Aşadar, “Rolul tatălui în perioada pre şi post natală” va fi subiectul abordat pe 5 aprilie. Înscrierile se fac completând formularul de înregistrare de pe blogul Frunzăresc.eu – http://bit.ly/2lTmrpz.

Locurile sunt limitate şi se ocupă în ordinea înscrierilor 🙂 iar tăticii prezenți la eveniment pot participa la o tombolă la care pot câștiga un cărucior și un scaun auto Britax Romer, un sistem de monitorizare Babymonitor D-Link Romania, produse Klorane Bebe și multe alte premii.

 

Realizarea şi implementarea acestui proiect educativ de parenting este posibilă datorită sponsorilor care s-au alăturat şi susţin evenimentul: Cutaden Bebe, Britax Romer România, Secom®, Klorane Bebe, A-Derma, LEGO® DUPLO®, D-Link România. 
Parteneri tehnici: Web Designer Bucureşti şi Ballon Rouge. 
Ni s-au alăturat şi ne ajută cu promovarea evenimentului: Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, RomaniaPozitiva.ro, Injoaca.ro, Radio Itsy Bitsy, Asociaţia SAMAS, Cismaru.ro, Cristianchinabirta.ro, Maruan.ro, Andressa.ro, Laurafrunza.com, Super-Mami.ro, Pricopie.com, Anazidezi.com, Styleandthecity.ro, Iulianaroca.ro, Mamide2.com, Sebababy.ro, Carmenradu.ro, Ralucaloteanu.ro, Teavasilescu.ro, Rozsaunu.ro, Supermamici.com, Adrianamitu.com. 
Evenimentul Modern Dad’s Challenges este iniţiat de Frunzăresc.eu şi realizat şi implementat cu agenţia de publicitate Creative Energy Corner. 

 

 

 

Sursa foto: Sofia Frunză

(Visited 25 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.