Mama Pan, pâine cu suflet ( și maia)

Îmi place mult să răspund întrebărilor cititorilor mei, mă bucur dacă pot fi de folos și mă bucur pentru că aveți încredere în sfaturile mele.

Întrebarea pe care o primesc des este “Ce dulciuri din comerț recomanzi?”, iar asta mi-a dat ideea de a începe o serie de articole-interviu, cu mici producători români ale căror produse le cumpăr și pe care le consum cu încredere.

O să încep cu un proiect drag mie, MamaPan, ei fac pe lângă minunata pâine cu maia și prăjituri bune, bune, cu ingrediente curate, fără denumiri pe care nu le putem pronunța și unele chiar fără zahăr, pentru cine dorește/trebuie să mănânce așa ( în poza de mai jos este plăcinta cu mere, care conține următoarele ingrediente: făină integrală de grâu, 40% mere, scorțișoară, borș, ulei de floarea-soarelui, sare).

 

Iată mai jos povestea MamaPan direct de la Irina Sorescupreşedinta Centrului Parteneriat pentru Egalitate:

 

1. Cum s-a născut ideea brutăriei sociale?
Brutăria MamaPan a fost înfiinţată de o fundaţie, CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, care lucrează de 15 ani în domeniul drepturilor femeilor. De-a lungul timpului, am interacţionat cu multe femei aflate în situaţii dificile din punct de vedere economic, social, personal şi ne-am dat seama, vorbind cu ele, cea mai bună modalitate de a schimbă ceva în bine în viaţă lor este le oferim un loc de muncă adaptat nevoilor lor şi în care se simtă în siguranţă şi apreciate.

 
2. Ce presupune acest concept?
Ca orice afacere socială şi brutăria noastră îndeplineşte cele două criterii obligatorii: oferă locuri de muncă decente unor persoane aflate în dificultate, percepute greu angajabile, şi investeşte tot ce câştigă în dezvoltarea afacerii sociale sau în susţinerea altor activităţi din domeniul social. În plus, noi avem şi un program de donaţii, pe care îl susţinem cu ajutorul unor companii private şi prin care oferim zilnic pâine şi produse de patiserie către centre de zi pentru copii în situaţii de vulnerabilitate.

 
3. Ce condiţii trebuie îndeplineşti devii angajat Mama Pan?
Angajăm în special femei care îşi găsesc mai greu un loc de muncă: mame care îşi cresc singure copiii, mame cu cel puţin 3 copii, femei în diferite situaţii dificile de viaţă: fără calificare, care nu au mai lucrat cu forme legale.

 

4. Pâine cu maia, sortimente de prăjituri fără zahăr, făină integrală. Într-o lume de plină de aditivi aţi avut curaj lansaţi produse de calitate. A fost greu?
Nu a fost uşor nici la început şi nu este uşor nici acum, din mai multe motive: avem timp îndelungat de preparare, pe de o parte pentru nu folosim drojdie şi nici materie prima aditivată, iar pe de altă parte pentru totul este făcut manual. Procesul de producţie trebuie supravegheat cu maximă atenţie, avem termene scurte de valabilitate fiindcă nu folosim conservanţi, nu putem lucra pe stoc şi este nevoie de comenzi lansate cu o zi înainte pentru a organiza producţia. Gustul este uşor diferit de cel cu care sunt obişnuiţi consumatorii, pentru nu folosim nici un fel de arome artificiale iar aspectul nu este unitar pentru toate produsele sunt modelate manual. Însă noi considerăm oamenii apreciază din ce în ce mai mult produsele sănătoase şi sunt tot mai mulţi cei atenţi la ingredientele din care sunt făcute produsele pe care le consumă.

 

 

 

5. Unde se găsesc produsele?
Produsele noastre ajung la clienţi pe mai multe cai: livrăm direct acasă sau la birou pentru o comandă minimă de 50 Ron, avem o reţea de 6 magazine partenere, în care clienţii pot găsi produsele sau de unde îşi pot prelua comenzile, avem 3 parteneri cu magazine on-line care au introdus produsele noastre în oferta lor şi participăm în week-enduri la târguri şi evenimente cu profil de alimentaţie sănătoasă sau hand-made. În plus, avem clienţi companii care comandă produse pentru evenimente interne (pauze de cafea, petreceri, team-buildinguri) sau care organizează la sediul lor mici sesiuni de degustare şi vânzare a produselor MamaPan către angajaţi.

 

Eu le doresc din suflet mult succes, este un proiect frumos și curajos din care putem învăța multe: uneori este bine să întinzi o mână de ajutor, profitul nu trebuie să conteze mai mult decât calitatea, dacă vrei și crezi se poate, chiar dacă este greu!

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Sursa foto: MamaPan

(Visited 148 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Laura 07/06/2017 at 2:29 PM

  Foarte buna ideea Andreea. Și mie îmi plac foarte mult produsele MamaPan și le recomand oricui cu drag. Cine nu are nici răbdare, nici pricepere, nici timp să facă acasă să comande la ei. Sigur vor reveni.

  Reply
  1. Carmen Radu 07/06/2017 at 7:27 PM

   Mulțumesc mult pentru feedback. Îmi doresc sa prezint produsele care mie îmi inspiră încredere, mai ales dacă este vorba despre mici afaceri românești, pentru că știu că este greu să te lupți cu giganții care vin de afară.

   Reply

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.