Cum este să fii mamă de fată?

Eu sunt mamă de băiat. Cu toate că atunci când am aflat că sunt însărcinată nu mă puteam gândi decât la combinația de nume Ingrid-Nicole, cumva în sufletul meu mi-am dorit întotdeauna băiat.

Universul a ales așa pentru mine, deși sunt convinsă că m-aș fi descurcat de minune și cu o mică domnișoară delicată.

 Am întrebat-o pe  Amina Tomescu blogger și mamă de fetiță și băiat, dacă lucrurile sunt diferite și iată mai jos povestea ei. Mie mi-a plăcut tare mult perspectiva oferită de Amina, așadar vă urez lectură plăcută :

Doriți să aflați sexul copilului?

-Daaa! Și atunci pe fața medicului apare un zâmbet laaarg și ne spune: o să aveți o fetiță!

Prima reacție a fost: vai de mine, acum ce mă fac? Patru ani și jumătate mai târziu vă spun că nu pot decât să dau vina pe hormoni. Acum am o fetiță cu bucle de aur și un baiețel bebeluș viteaz. Ești mamă de fată sau ești mamă de baiat, ambele au în comun un singur lucru: ești mamă.

Experiențele sunt atât de diferite și atât de frumoase, fiecare în felul ei, încât eu vă spun să vă încercați norocul, poate faceți o pereche. Am ales multe rochițe, am făcut și mai multe codițe, am înnebunit de atâta roz dar provocarea adevărată nu e aici.

Cel mai greu lucru atunci când ești mamă de fată este că poți mult mai ușor să proiectezi în ea copilăria ta, dorințele tale, eșecurile tale, frustrările și neîmplinirile. E o punte foarte mică între protecția pentru ea și dorința continuă de a îi îndruma fiecare pas astfel încât să nu pașească în greșelile tale.

De multe ori vedeam lucruri care nu erau acolo, credeam că greșesc, că nu voi putea să îi arăt calea cea bună. Vina nu era la ea, micuța mea, la fel ca toți copiii, era perfectă. Doar eu, din dorința aproape incontrolabilă de a o feri de tot ce-i rău, nu vedeam că, de fapt ea alege singură calea cea bună, eu trebuie doar să am grijă să fiu acolo. Provocarea cea mai mare nu e la hainuțe și povești cu unicorni roz, mă descurc la fel de bine și la cele despre dinozauri. Provocarea cea mai mare e să o țin departe de monștrii mei.

Și am o vagă bănuială că la fel stau lucrurile și de partea cealaltă a gardului, între băieți și tați. PS: se spune că mamele de baieți încearcă să facă din ai lor copii bărbatul ideal, soțul perfect. Aici nu îmi dau cu părerea, zic doar că dacă iese cel puțin la fel ca taicăsu’, universul nici că se putea să facă mai bine.

Pe Amina o găsiți deocamdată pe blogul https://mamadeprintesa.wordpress.com/care se va muta în curând în casă nouă, pe www.aminatomescu.ro.

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

 

Sursă foto: Pixabay

 

(Visited 205 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.