Fiecare vară la Brașov e altfel

În fiecare an, după vacanța la mare, dăm și o fugă la Brașov. Să respirăm aer mai curat, să ne relaxăm, pentru că timpul pare că ar avea alt ritm acolo.

În mod normal, ne bucurăm de căldură ceva mai moderată decât în București. Zic în mod normal, pentru că acum, am purtat cu drag pulover și geacă, toată săptămâna, iar noaptea am dat drumul și la centrală. Nu pot să dorm la 19 grade, ce să fac…

Vremea a fost capricioasă, dar am profitat din plin de momentele fără ploaie.

Am făcut o vizită la Dinoparc, pe care l-am găsit îmbunătățit față de acum doi ani. Ăsta-i semn că și la noi se întâmplă lucruri faine și că oamenii reinvestesc, nu se mai ghidează după “bunul” principiu românesc Lasă, că merge și așa…

Am văzut mulți dinozauri cu pui, nu-mi amintesc să fi fost așa acum doi ani… Până și T-Rex avea un bebe-dinozaur, după cum se vede în prima poză de mai jos.

Tudor a fost foarte încântat, mai ales că în timpul vizitei și-a făcut o prietenă, o domnișoară drăguță, cu un an mai mare 🙂 Au povestit amândoi, și-au împărtășit părerile legate de dinozauri, iar la final, au stat și la locul de joacă.

La fel de plăcut surprinsă am fost și de vizita la Zoo, amenajată frumos, cu multă verdeață, fără cuști cu ciment pe jos. Mie nu-mi place ideea de a ține animale închise, consider că cel mai bine pentru ele e în sânul naturii. Dacă tot le închidem, măcar să le asigurăm un minim de condiții, iar la Brașov există. Aici n-am făcut poze din păcate, dar găsiți pe pagina lor de Facebook.

Am vrut să mergem la Planetariu, dar se pare că este potrivit pentru  copii începând cu vârsta de 10 ani, așa că mai avem de așteptat.

În rest, ne-am plimbat prin oraș, am fost în parc, am mâncat la Dei Frati, un alt exemplu de afacere făcută întâi cu sufletul. Am mai scris despre ei, sunt câțiva ani buni de când le trecem pragul, la fiecare vizită în Brașov. Mâncarea e la fel de gustoasă, ingredientele sunt de calitate și servirea pe măsură. Nimic nu s-a schimbat și asta mă bucură. Oamenii sunt prietenoși și cu adulții și cu copiii. Tudor primește mereu o porție de crutoane în plus, la supa cremă 🙂 Atenție însă, fără rezervare nu prea sunt șanse să prindeți o masă…

 

Brașov

 

Am descoperit în Brașov două coffee shop-uri faine, Croitoria de Cafea și Twin Beans Coffeeshop. Cafeaua seamănă cu cea de la Steam din București, dacă ați fost pe la ei.

Brașov

Tot la capitolul descoperiri, intră și înghețata artizanală de la Gelatomania. Nici la Sweetology n-am văzut așa coadă ca la ei. Nici înghețată de gorgonzola cu nuci 🙂 Nu, nu mi-am luat eu ci domnul, dar am gustat-o. Mie mi-au plăcut mult cireșele și portocala cu busuioc.

Brașov

La capitolul activități interesante, am încercat să găsesc ceva pentru Tudor și după ce noi doi am revenit în București, iar el a rămas cu bunicii.

Sigur că timpul cu ei este foarte important, dar la fel de importantă este și interacțiunea cu copii de vârstă apropiată. Bunicii nu mai pot ține tot timpul pasul cu Tudor, mai ales că este un adevărat ghem de energie. În cele două săptămâni cât a rămas cu ei, am căutat ca în prima parte a zilei să-i găsesc ceva activități, diferite de mersul în parc. Asta oricum se întâmplă în fiecare după-amiază, dacă nu plouă…

Am găsit, la recomandarea Elizei Biro, centrul Emma Ateliere, unde Tudor  participă între 10.00-12.00 la programul Kreativer Sommer. Fără limba germană, doar ateliere. În fiecare zi face altceva, și-a făcut prieteni noi și se distrează. Mama îmi spune că pleacă de fiecare dată cu zâmbetul pe buze de acolo.

A fost alegerea perfectă, am combinat interacțiunea cu copiii de vârsta lui cu distracția cu bunicii. Îi mulțumesc Elizei, mă bucur că am aflat de ei, îi pun pe listă și pentru vacanța de anul viitor. (Cristina, ești minunată!)

Nu încetez să mă mir de  modul frumos în care înflorește orașul ăsta, de la an la an, de liniștea lui și de oamenii calmi și cu zâmbetul pe buze. Soțul meu făcea niște socoteli la un moment dat, legate de mutarea noastră acolo. N-ar fi imposibil, dar deocamdată, București rămâne acasă 🙂

Brașov

 

 

Citește și: https://carmenradu.ro/experiente-de-mamica/in-vizita-la-dinozauri/

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

 

Sursa foto: Arhiva personală

 

 

(Visited 39 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.