Inspirația pentru rețeta asta vine de la mama mea, ea face o ciorbă deasă de legume pe care o servește de regulă cu smântână. Ultima dată am mâncat la ea o combinație care conținea și sfeclă și mi-a plăcut tare mult. Atât de mult, încât am făcut una și cât am stat la Brașov și una când am revenit în București 🙂
Nu prea simt nevoia de carne zilele astea, așa că proteinele vegetale (fasole și quinoa) sunt la putere.
Oala pe care am folosit-o are 4 litri, iată mai jos ingredientele și modul de pregătire.
INGREDIENTE:
- 1 ceapă
- 2 morcovi medii
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină mică de țelină
- 1 sfeclă
- 2 dovlecei medii
- 1 conservă de fasole roșie (în apă cu sare, fără alte chestii)
- 3 linguri de quinoa
- 2 linguri de ulei de măsline
- condimente: sare, piper, oregano, busuioc, boia dulce după gust
PREPARARE:
Am spălat și am curățat legumele. Am tăiat ceapa mărunt și restul legumelor în bucățele aproximativ egale. Am spălat quinoa bine, în 3-4 ape.
Am pus uleiul în oală, am pus imediat ceapa și condimentele și le-am lăsat să se perpelească aproximativ 2 minute, la foc mic. Am adăugat morcovul, țelina, pătrunjelul și sfecla, am mai lăsat totul vreo 2-3 minute, amestecând ca să nu se lipească. Am pus apoi apă și am lăsat să fiarbă la foc mediu de data asta. După ce au fiert vreo 15-20 minute, am adăugat și dovleceii. Când legumele au fost aproape gata (le verificați cu o furculiță), am adăugat quinoa și după ce a fiert și ea, am adăugat fasolea, scursă și spălată puțin și am oprit focul. Quinoa fierbe cam în 10-15 minute, e gata când s-au desfăcut bobițele.
Minestrone de legume este o ciorbă deasă, mai apropiată de tocană din punct de vedere al consistenței. Când servim, putem să punem 1-2 linguri de iaurt.
Cred că trebuie să ne bucurăm cât putem de legumele proaspete, acum în sezon!
Poftă bună!
Citește și:
https://carmenradu.ro/retete/supa-crema-de-rosii-cu-parmezan/
Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici
Sursa foto: Arhiva personală