Scrisoare catre mamica din parc

Dragă mămică din parc,

cu toate că știu că ești bine intenționată, te rog nu-i mai da copilului meu pufuleți. Sau chipsuri. Sau pateuri. Sau bomboane. Știu că este dificil de înțeles de ce nu vreau să mai faci asta, mai ales când vezi că spre tine se întind două mânuțe curioase și o guriță pofticioasă.

De ce să nu-i dai? Pur și simplu pentru că eu NU vreau. Și nu vreau nu pentru că sunt o mamă rea, ci din contră, pentru că mă preocupă sănătatea copilului meu și pentru că nu cred în “Lăsați-l să ia măcar un pic că nu-i face rau”. Copilul meu este la vârsta la care învață și experimentează și eu am ales pentru binele lui să-l feresc de tentații mai puțin sănătoase, atât cât pot.

Nu sunt absurdă, nu-mi privez copilul de o gustare fie ea chiar și dulce, dar prefer ca aceasta să fie alcătuită din fructe, biscuiți fără zahăr, batoane cu cereale sau chiar prăjituri preparate în casă cu dragoste și miere.

Educația alimentară începe de acasă și este la fel de importantă ca și buna creștere.

Așadar, dragă mămică din parc, indiferent ce crezi tu despre mine, poate din răspunsurile mele înveți să nu mai oferi gustările tale copiilor din parc fără a întreba părintele daca are voie sau nu. Nu vreau să mă mai văd nevoită să îi iau copilului meu din mână pateul sau bomboana. Este mic și nu întelege. Și este normal să plângă. Iar mie mi se rupe sufletul pentru că nu știu cum să-i explic pe înțelesul lui că pateul este doar gustos nu este și bun.

Atât am avut să-ți spun, îți mulțumesc dacă m-ai ascultat iar data viitoare când ne întâlnim, sper să ai un măr la tine 🙂

 

 

 

 

Sursa foto:Pixabay

(Visited 42 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.