Salata cu spanac baby, naut si rosii uscate

Saptamana trecuta am fost plecata in Ardeal si putin mai sus 🙂 cu treaba pentru cateva zile.

Oamenii de acolo mananca nu gluma si in prima seara cand am coborat la masa- am fost cazati la o pensiune tare draguta-  pentru ca era tarziu si seara nu mananc prea mult, am comandat doar friptura cu muraturi.

Chelnerul amabil si cu un grai molcom a facut putin ochii mari si mi-a zis “no, doamna draga, daca langa purcelul asta nu mancati nimica, macar o gura de horinca sa gustati” si mi-a pus in fata fara drept la replica paharutul cu licoarea specifica locului.

Evident ca bunul simt m-a impiedicat sa refuz dar pentru cine nu stie, horinca este ceva numai bun de desfundat sinusuri, adica asa un fel de palinca. Dupa gura de horinca evident ca a alunecat si carnea mai bine dar tot fara garnitura 🙂 . Nici sa fi vrut n-as fi putut manca si garnitura, initial am crezut ca paream flamanda si s-au gandit sa-mi puna portie dubla in farfurie dar apoi am constatat ca asa sunt portiile, extrem de generoase. Nu va mai spun ca a doua zi am mancat cel mai bun guias si cea mai buna paine, aurie, aburinda si cu un gust deosebit. Nu stiu zau care era reteta dar feliile dispareau de pe masa intr-un ritm halucinant. Am regretat doar ca nu am cerut si unt 🙂

Asadar dupa cateva zile in care efectiv mi-am bucurat papilele gustative cu retete specifice locului, m-am intors la stilul meu obisnuit de alimentatie.

Si cum nimic nu ma readuce mai repede pe calea mea decat o salata proaspata si crocanta, iata mai jos preferata mea de zilele astea, salata cu spanac si naut.

 

Ingrediente:

2-3 maini zdravene de spanac baby

2 linguri de naut din conserva spalat bine cu apa rece

1 jumatate de ceapa rosie

Masline

Rosii uscate

Branza de burduf (merge cu orice tip de branza, eu din acesta am avut in casa)

Ulei de masine, otet balsamic si sare dupa gust

Nautul este o sursa excelenta de proteine dar si de minerale (calciu, zinc, magneziu) si vitamine, spanacul contine bineinteles fier iar rosiile uscate sunt desemenea bogate in vitaminele A, C si B si minerale si pe langa asta au un gust excelent. Mie imi place combinatia, este foarte satioasa si hranitoare, perfecta pentru cateva zile fara carne 🙂 .

Pofta mare va doresc!

 

 

Sursa foto:arhiva personala

(Visited 319 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.