Biscuiți de casă, asta este mai nou rețeta favorită a lui Tudor. Dacă ar avea vârsta potrivită, ar bea și cafea lângă ei…Îi place să modeleze, să-și bage mâna în cocă și să dea formă în funcție de imaginația lui: o față zâmbitoare, un viermișor etc.

Acum câteva seri, am făcut împreună biscuiți, cu ce aveam prin casă. Am folosit făină integrală amestecată cu făină albă, pentru că prima nu mi-a ajuns. Mi se mai întâmplă și mie să uit să cumpăr câte ceva, să nu credeți că stau perfect cu planificarea de fiecare dată.

Ingrediente:

  • 120 g făină integrală
  • 80 g făină albă
  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1 linguriță zahăr brut nerafinat
  • 1 linguriță praf de copt
  • puțină sare (cât prinzi între degetul mare și arătător)
  • 2 linguri fulgi de cocos

Preparare:

Am amestecat cu mixerul untul cu zahărul cât să se omogenizeze, apoi am adăugat oul și am continuat să amestec. Eu am pus puțin zahăr pentru că am folosit fulgii de cocos care sunt și ei dulci. Altfel, se pot pune două linguri de zahăr. Eu și zahărul avem o relație de prietenie acum, nu de dependență, poate lipsi câteva săptămâni din alimentația mea, după cum pot foarte bine să am o săptămână în care să mănânc 2-3 prăjituri. Am învățat însă cum să îmi păstrez echilibrul.

Acestea fiind spuse, să trecem mai departe la procesul de pregătire al biscuiților.

Am oprit mixerul și am adăugat făinurile, sarea, praful de copt (aici a fost mai mult pentru că Tudor a pus tot pliculețul, nu doar o linguriță, așa că au crescut bine biscuiții noștri) și la final, fulgii de cocos. N-am mai amestecat cu mixerul ci cu o spatulă, aluatul este destul de vârtos.

Am pus hârtie de copt într-o tavă și am preîncălzit cuptorul la 200 g. Am pus puțină făină albă în palme și am luat din aluat cât intră într-o linguriță, am făcut bile pe care apoi le-am aplatizat . Am așezat biscuiții în tavă cu distanță între ei și i-am băgat în cuptorul încins pentru aproximativ 10 minute. Biscuiții sunt gata când s-au rumenit.

I-am scos din tavă pe un șervet de pânză și i-am lăsat să se răcească.

Nu am cum să vă mai arăt biscuiții modelați de către Tudor, au fost mâncați la ora la care scriu acest articol…Legat de modul de depozitare, eu folosesc o pungă de pânză, biscuiții pot fi păstrați câteva zile.

Asta e rețeta mea cea mai simplă, noi ne-am apucat să-i facem pe la 8.30, la 9 erau deja gata. Partea neplăcută e că trebuie să aștepți să se răcească, lucru foarte greu de făcut în opinia lui Tudor…

Poftă bună!

Citește și:

https://carmenradu.ro/retete/briose-cu-dovleac/

https://carmenradu.ro/retete/un-fel-de-cheesecake-la-pahar-cu-mango-si-capsune/

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursa foto: Arhiva personală

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.