Prima alegere pentru mine atunci când vine vorba despre dulciurile pentru Tudor, sunt cele făcute în casă.

Cu mai puțin zahăr adăugat sau fără, cum va fi cazul de față, știu ce ingrediente folosesc și știu cât de proaspete sunt. De data aceasta, am făcut biscuiți cu morcov și fulgi de ovăz, pentru că nu am avut foarte mult timp la dispoziție.

INGREDIENTE ( pentru 16 biscuiți)

  • 100g făină integrală
  • 100g fulgi moi de ovăz
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 morcov mediu
  • 80 ml lapte
  • 1 ou

Am preîncălzit cuptorul la 200g. Am amestecat într-un bol ingredientele uscate: făina, fulgii, sarea, condimentele, praful de copt.

Am curățat morcovul și l-am dat pe răzătoarea fină. În alt bol am bătut ușor oul, l-am amestecat cu laptele și uleiul de cocos, apoi am pus și ingredientele uscate. Am amestecat bine cu o furculiță, iar la final, am amestecat și morcovul.

biscuiți cu morcov

 

Cu ajutorul unei lingurițe am pus într-o tavă, pe hârtie de copt, biluțe de aluat pe care le-am aplatizat ușor cu palma.

biscuiți cu morcov

Am băgat tava la cuptor pentru 12 minute. Am scos apoi biscuiții și i-am lăsat să se răcească.

Cineva mic a fost tare încântat de rezultat, iar biscuiții au fost destul de dulci din cauza morcovului. În plus, condimentele folosite au dat aromă, iar ăsta este un lucru pe care îl transmit și clienților mei: învățați să condimentați mâncarea, gustul nu stă numai în zahăr și grăsimi multe. În 20 de minute am avut gustarea gata.

Eu depozitez biscuiții de casă într-un săculeț de pânză, se păstrează destul de bine.

Vă mai las aici încă o rețetă, când nu știți ce să faceți pentru cei mici, acestea pot fi două variante rapide.

Poftă bună!

 

 

Citește și:

https://carmenradu.ro/retete/briose-cu-dovleac/

https://carmenradu.ro/retete/un-fel-de-cheesecake-la-pahar-cu-mango-si-capsune/

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursa foto: Arhiva personală

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.