Dulciurile de Sărbători și câteva recomandări

Dulciurile de Sărbători reprezintă un subiect fierbinte pentru clienții mei, în această perioadă. Primesc mereu aceeași întrebare: am voie să mănânc măcar o felie de cozonac?

Când privim mâncarea din direcția lui am voie să, ne așezăm din start într-o poziție dezechilibrată față de mâncare. Mâncarea devine ceva interzis, pentru care trebuie să cerem voie și care ne face să ne simțim vinovați. E, din punctul meu de vedere, lucrurile nu stau chiar așa. Atunci când relația noastră cu mâncarea devine una corectă, normală, putem să ne bucurăm liniștiți de câteva felii de cozonac în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Dacă reușim să privim Sărbătorile mai mult prin prisma semnificației lor și nu prin prisma stomacului, nu avem de ce să fugim de cântar, după 1 ianuarie.  Am mai scris despre subiectul ăsta aici și aici, dacă sunteți curioși să aflați cum trec eu nevătămată peste mesele de Sărbători 🙂

La capitolul desert, eu susțin în continuare că cel mai bun este cel pe care îl preparăm noi acasă. Știu însă că sunt mulți cei care nu pot face acest lucru, așa că m-am gândit să fac o selecție de producători ale căror produse le-am testat de-a lungul timpului și care îmi inspiră încredere. Ei pregătesc dulciuri cu ingrediente curate (și aici înțeleg ou, nu praf de ou, unt, nu margarină, păstăi de vanilie, nu esență) și aș zice și cu suflet.

Îmi plac atelierele mai mici, unde producătorii se respectă pe ei înșiși și nu renunță la calitate. Asta înseamnă că ne respectă și pe noi, consumatorii, și eu dau cu drag un ban în plus pe un astfel de produs, decât mai puțin, pe unul obținut industrial.

Iată mai jos recomandările mele:

Sweetology– favoriții mei când vine vorba despre înghețata din București. De Crăciun prepară și cozonac, umplutura este bogată și când am gustat, mi s-a părut dulce atât cât trebuie, nu mai mult. Pentru că anul acesta nici noi nu vom avea timp să facem acasă, am comandat la ei.

*Sursa foto: Sweetology

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/sweetology.ro/

 

 

Bread&Spices- când ajung în zonă, de la ei cumpăr baghetă cu secară sau pave cu secară. Acum câțiva ani am cumpărat și un cozonac de Crăciun, gustos și cu multă umplutură cu cacao și nucă.

*sursa foto: Bread&Spices

Site aici: https://breadandspices.ro/

 

 

Băcănia Veche-n-am comandat eu personal, dar am mâncat pe la prieteni 🙂 Mi-a plăcut. Cred că numele lui Marius Tudosiei este și garanția că produsele sunt așa cum trebuie. N-am găsit o poză cu cozonac, din păcate.

Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/BacaniaVeche/

 

 

Atelierul de dulciuri– preferații mei când vine vorba despre torturi-poate aveți nevoie și de o astfel de recomandare. Produsele au un gust echilibrat și arată minunat. Tortul meu preferat este cel cu mascarpone și vișine, cu blat de migdale. Mai degrabă acrișor decât dulce, perfect pentru cineva ca mine, care apreciază mai puțin zahăr în compoziție 🙂

În afară de torturi să știți că cei de la Atelierul de dulciuri fac și biscuiți, cei din poza de la începutul articolului tot de la ei sunt.

 

*Sursa foto: Atelierul de dulciuri

Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/atelieruldedulciuri/

 

Acestea au fost recomandările mele pentru dulciurile de Sărbători, dacă nu reușiți să vă organizați voi acasă.

Vreau doar să vă mai rog să nu faceți din mâncatul unei felii de cozonac o tragedie, dar și să aveți grijă să nu mâncați până la refuz. Nu renunțați la a face mișcare în perioada asta și cumpărați o prăjitură de calitate, dar împărțiți-o cu prietenii. Nu cumpărați să fie, ci estimați cât ați avea nevoie, că doar știți cine vă va trece pragul de Sărbători.

Sărbători frumoase alături de cei dragi vă doresc! Împărțiți mâncarea cu prietenii și familia și mâncați cumpătat!

 

Sursă foto: Sweetology, Bread&Spices, Atelierul de Dulciuri

(Visited 76 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.