Un fel de hamburger de casa

Iata ca am facut-o si pe asta! Primul meu hamburger…Sotul din dotare a poftit si cum tocmai cumparasem carne de vita, am zis hai sa incerc! La urma urmei a fost tot carne de vita, dar servita intr-un alt mod 🙂

Am tocat carnea (aproximativ 500 g) si am purces la cautat retete pe  internet 🙂 . Cum Adi Hadean este unul dintre bucatarii mei preferati din Romania, am poposit bineinteles pe site-ul sau. Am gasit aici o reteta interesanta, dar cum imi lipseau o parte din ingrediente si eram deja cu carnea pe tocator am improvizat si eu putin.

Asadar in reteta mea am pus peste carne doar sare, piper, boia dulce, o ceapa si un ou. Am amestecat bine de tot si am lasat la frigider doar 40 de minute nu 1 ora cum scrie in reteta originala ( deh! foamea era mare…).

Am scos carnea si am modelat chiftelele, ma temeam ca lipsa pesmetului o sa le faca sa se sfarame dar am avut noroc si oul a fost suficient pentru a lega compozitia.

Le-am pus apoi direct pe tigaia grill si aici l-am lasat pe domnul casei sa preia friptul, se pricepe mai bine ca mine 🙂

Am ales apoi pentru servire felii de paine de secara, ceapa rosie pe care am feliat-o si am pus-o cateva minute in otet balsamic si castraveti in saramura facuti de catre socrul meu (apropo de asta, un lucru interesant care mi s-a intamplat in timpul sarcinii, legat de schimbarea gusturilor, daca pana atunci nu imi placeau decat muraturile in otet, brusc am trecut la cele in saramura…si acum preferinta mea se indreapta catre ultima varianta- care este desigur si cea mai sanatoasa, plina de probiotice 🙂 ).

Bun, felia de paine am uns-o cu putin mustar de Tecuci ( contine asa: faina de mustar, apa, otet din vin, sare, ardei iute, coriandru si dafin si l-am gasit la Zimbria), am pus apoi ceapa inmuiata (otetul ii mai taie si din iuteala) si castravetii murati.

Trebuie sa recunosc ca hamburgerul meu a fost gustos chiar si fara adaosuri de sosuri complicate sau cartofi prajiti langa 🙂 , asadar se poate prepara si acasa, stii exact ce pui in el, si poti sa dozezi foarte bine si carbohidratii de langa. Da, pentru o masa de pranz poate fi alegerea potrivita atunci cand poftim la fast food 🙂

hamburger

 

 

Sursa foto: arhiva personala

(Visited 108 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.