Conopidă cu curry la cuptor

Leguma asta este printre cele mai ocolite, mirosul ei atunci când o gătim nu este prea îmbietor. N-ar trebui să ne ferim totuși de conopidă, conține vitamina C, carotenoizi, niacină, vitamina K, potasiu, calciu, magneziu. Are proprietăți antiinflamatorii, este bogată în fibre și protejează bacteriile bune din intestin.

A fost prima dată când am gătit conopida întreagă, recunosc că l-am mai văzut pe Jamie Oliver în emisiunile sale făcând asta, dar până acum n-am încercat. Surpriză, a ieșit gustoasă. Chiar foarte gustoasă 🙂

Iată ce am folosit:

  • pudră de curry
  • boia dulce
  • piper
  • sare
  • ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi zdrobiți cu latul cuțitului
  • iaurt grecesc, 1-2 căței de usturoi pisați

Am încălzit cuptorul la 180 grade. Am spălat conopida, am uscat-o cu șervețele de hârtie și am pudrat-o cu curry, boia, sare, piper și apoi am pus peste ea ulei de măsline. Cățeii de usturoi zdrobiți i-am băgat printre buchețele.

Ca să o coc, am folosit folie de aluminiu (nu, n-a venit în contact cu conopida) și folie de copt. Am pus două bucăți de folie de aluminiu puțin suprapuse pe o tavă, și peste folia de aluminiu am pus tot două bucăți  suprapuse de hârtie de copt. Am pus conopida pe hârtia de copt, am împachetat-o și apoi am împachetat și folia de aluminiu.

 

Am băgat-o în cuptorul încins pentru aproximativ 30 de minute, am verificat apoi desfăcând cu grijă foliile (atenție la abur) și am decis să împachetez la loc și să o mai las încă 10 minute.

Am mâncat cu sos făcut din iaurt grecesc, sare și usturoi. Nu știu dacă vă place gustul de curry, eu am început să-l folosesc puțin mai des în ultima vreme, deși noi suntem mai degrabă consumatori de plante aromatice. Curry are o aromă exotică și interesantă și dacă ținem cont și de faptul că turmericul (efect antiinflamator) este principalul ingredient, poate merită să-i acordăm atenție.

Dacă încercați și vă place, să-mi spuneți 🙂

 

Poftă bună!

 

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru schimbarea modului în care vă priviți, în care priviți mâncarea și restul aspectelor care țin de un stil de viață sănătos, vă aștept să lucrăm împreună. Programul  Nutrition&Wellness are un discount de 20% în luna noiembrie :), mai multe detalii despre el în linkul de mai jos:

https://carmenradu.ro/program-nutrition-wellness/

 

 

Pentru ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook 

 

 

Sursa foto: Arhiva proprie

 

 

 

(Visited 357 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!