Ce contează în vremurile astea?

Stăteam de vorbă zilele trecute cu una dintre prietenele mele, antreprenor cu ani mulți de experiență. Îmi spunea că perioada pe care o traversăm este foarte dificilă pentru afacerea ei, așa cum probabil este pentru mulți alții.

Am spus pe la începutul anului când am refăcut site-ul, că mă voi concentra doar pe articole care au ca subiect nutriția&wellness-ul, dar am decis să scriu articolul acesta pentru prietenii și cunoștințele mele  afectate într-o anumită măsură de situația actuală. Poate, cine știe, cineva are nevoie de serviciile sau produsele lor.

I-am rugat să-mi trimită o scurtă prezentare, o să povestesc și eu puțin despre ei în rândurile de mai jos, și m-aș bucura dacă ați ajuta cu un share la articol, să se ducă vestea despre ei.

Cristina Oțel este o ardeleancă blândă și sufletistă, dar mai mult decât atât, este Trainer și Coach cu experiență. Am participat la workshopurile ei, este genul de trainer care te ține cu sufletul la gură și acolo, în curs, până la final. Ne știm de câțiva ani, este printre oamenii valoroși pe care i-am cunoscut prin intermediul blogului. Pe Cristina o găsiți aici: https://cursuri.soulbloom.ro/life-design-online/, mai jos aveți și povestea sa:

Lucrez din 2007 în domeniul transformării și evoluției personale, la început ca Trainer și Training Manager și mai apoi și ca Life Design Coach.

După 12 ani petrecuți într-una dintre cele mai mari corporații din industria IT am părăsit ceea ce cunoșteam pentru ceea ce aveam nevoie. Am început să îmi construiesc drumul propriu, fascinată de mintea umană și preocupată de conștientizarea de sine. Așa a apărut Soul Bloom.

Misiunea mea ca trainer și coach este să le redau oamenilor libertatea de a-și crea vieți pe care să le iubească, vieți care să arate și să simtă ca ei, vieți în care pot străluci.

Clientele mele folosesc deseori cuvinte precum blocată, pierdută, sufocată, demotivată când vorbesc despre viața lor și au nevoie de cineva care să le însoțească în procesele lor de transformare, să le aducă claritate și să le ajute să privească în colțuri de minte și suflet la care nu s-au mai uitat. Fac asta printr-un proces propriu prin care oamenii îşi conştientizează nevoile reale, dezvață tipare limitative de gândire şi de comportament şi le înlocuiesc cu unele care îi ajută să îşi transforme viața.

Pe Alina Gheorghiescu am cunoscut-o prin intermediul soțului meu, el se ocupă de portofoliul ei de asigurări. Are o familie foarte frumoasă, doi băieți năzdrăvani și mi-e dor să ne vedem, cum îmi este de mulți dintre prietenii mei. Alina are o afacere în domeniul turismului, și știm cu toții cum a fost anul acesta pentru turism. Alina este însă o femeie puternică și s-a reinventat, vă las mai jos povestea ei:

Să fii antreprenor nu e ușor. Să fii antreprenor în anul pandemiei este și mai greu. Să fii antreprenor cu un business în turism, domeniu atât de încercat în ultimele 8 luni, este groaznic.
Acum 3 ani am pornit pe drumul antreprenoriatului cu o mică agenție de turism și un blog de călătorii în familie, Familia Hai Hui, prin care ne-am dorit să sprijinim, să inspirăm și ajutăm familii ca a noastră să călătorească, alături de cei mici, în destinații exotice sau active, croaziere sau parcuri tematice.
Alături de alte sute de agenții de turism din România, mii de hoteluri, pensiuni și restaurante, am suferit de lipsa clienților, măsurile inexistente sau contradictorii ale autorităților, imposibilitatea planificării pe termen lung, închiderea granițelor sau măsurile de carantinare și testare impuse pentru călătorii.
După 20 de ani în turism, când îți pierzi obiectul muncii, trebuie să te reinventezi cumva, nu?
Motiv pentru care am demarat un nou proiect, cu care sperăm să venim în sprijinul operatorilor din turism și HoReCa. Este vorba despre IN THIS TOGETHER ROMANIA, o platformă de marketing digital, comunicare și PR dedicată acestora, în care o mână de specialiști consiliază și colaborează cu business-uri din domeniul turismului pentru stabilirea și optimizarea proceselor de comunicare, precum și pentru identificarea și implementarea unei strategii de marketing digital, în funcție de nevoi (social media, optimizare web, branding, campanii de Facebook și Google Ads, e-mail marketing, etc).

Arhitecturalia aparține unei doamne dragi mie și soțului ei, arhitecți de profesie, așa cum probabil ați ghicit după numele brandului. Alina Cîță-Țibrea (pe care o găsiți și pe blogul mamamag, unde postează niște rețete excelente) este o mamă dedicată, dar și un arhitect foarte bun, genul care nu se lasă până când nu-i ies lucrurile perfect. Iată și prezentarea lor:

Suntem un birou de arhitectură și amenajări interior cu experienta in domeniul arhitecturii dar si in alte domenii conexe [design, web design, grafica, modelare 3D].
Avem o viziune puternica si creativa: simplitate si minimalism combinate cu o atentie desavarsita pentru detaliu. De la design urban la design de produs, filozofia noastra imbratiseaza sensibilitatea fata de context printr-o abordare moderna, eleganta si atent detaliata. Promovam o arhitectura contemporana, aliniata la tendintele actuale atat stilistic cat si tehnic. Lucram in dialog permanent cu beneficiarii si tehnicienii implicati in proiectele noastre.
Ne lasam inspirati de trasaturile unice ale fiecarui sit, de dorintele si profilul fiecarui beneficiar. Contemplam, ne documentam, fotografiem, concepem, schitam, detaliem, ne implicam, ne perfectionam permanent, cream, optimizam.

Dacă ar fi fost să am un frate mai mic, Andrei, jumătatea firmei HeadPrint ar fi fost perfect în rolul acesta. Avem același prenume, împărțim aceeași zodie, avem aceleași “cusururi”, motiv de distracție pentru soția lui și soțul meu. Are o familie minunată, le este complet dedicat, la fel cum este și afacerii sale. S-a adaptat cât de bine a putut în perioada asta, firma fiind specializată în producție publicitară și print de mici și mari dimensiuni. Citind pe site-ul companiei care sunt valorile după care se ghidează, mi-am dat seama că ele reflectă în întregime valorile după care Andrei și soția sa își trăiesc viața și pe care le transmit și copiilor lor: onestitate și integritate, bun simț, flexibilitate, adaptabilitate, evoluție, spirit de echipă.

HeadPrint.ro poate considerat in toate aspectele One Stop Shop pentru toate cerintele de print, de la cărți de vizită și cataloage până la bannere, steag, tapet sau print pe materiale rigide. Cu un singur click poți vedea toata gama de produse, capabilă să satisfacă dorințele tuturor profesioniștilor în domeniu. Platforma Web2Print Headprint prezintă multe avantaje ce vin în întâmpinarea nevoilor tale: prețuri calculate automat cu discount în funcție de volum, eligibilitate calculată automat pentru termeni de plată preferențiali și discounturi de agenție, management al graficilor uploadate, istoric comenzi, emitere comenzi sau oferte, notificare prin SMS pentru stadiul comenzilor etc.

De Magda, proprietarul magazinului Boem Urban mă leagă o prietenie frumoasă, consolidată în ultimii doi ani. Copiii noștri merg la aceeași școală, în aceeași clasă, Magda este genul acela atruist care și-ar da cămașa de pe ea să te ajute, dacă ai nevoie. De la ea am rochia  superbă cu care m-am mândrit astă vară, vă recomand să intrați pe site, pentru că au acum colecția de iarnă și pulovere tare drăguțe.

 BoemUrban este un concept unic  pe piața românească. Căutăm să oferim clienților noștri produse de îmbrăcăminte originale, nonconformiste, realizate din materiale naturale, cu broderii, inserții și aplicații tradiționale din materiale deosebite, care reinterpretează tradițiile populare românești sau altele. 
Mottoul pe care ni l-am ales – Unleash your inner bohemian – reflectă credința noastră în faptul că fiecare dintre noi are înăuntrul său a little bohemian princess/prince care asteaptă să iasă la iveală. Poate că nu tuturor ni se potrivește un stil flamboaiant și super colorat, însă stilul BoemUrban înseamnă și un detaliu, o broderie discretă, o aplicație haioasă, o pictură manuală sau o textură diferită. 
Femeia BoemUrban este boemă, dar încrezătoare în propriile atuuri, sensibilă și romantică, dar hotărâtă și ambițioasă. Femeia BoemUrban are grijă nu doar de vestimentația sa, de aspectul exterior, ci și de latura spirituală.                                       

Pe Bianca Gheorghescu am cunoscut-o anul trecut, pe vremea în care să ieși la o cafea era un lucru normal și obișnuit. Anul acesta ne-am reîntâlnit din postura de Nutrition&Wellness Coach- Client. Lucrăm împreună de aproape o lună, este o femeie cu o energie fantastică, energie pe care o proiectează și asupra celor din jur. Bianca ajută oamenii să-și găsească o nouă cale sau să și-o reconfigureze pe cea pe care sunt. Îmi place prezentarea sa de mai jos, dar mai ales îmi place cum o vede fiica sa:

Am întrebat-o mai devreme pe fiica mea ce ar spune despre mine dacă ar trebui să mă recomande cuiva. Mi-a răspuns imediat: “Mama mea te poate ajuta într-o nouă carieră.”
Plecând de la răspunsul ei de fetiță de 8 ani, spun și eu că misiunea mea este să ajut oamenii să iasă dintr-un impas profesional și să-și transforme sau reconfigureze cariera. Serviciile mele de consiliere se adresează profesioniștilor din top și middle management, specialiștilor, dar și celor care își doresc să facă o trecere de la statutul de angajat la cel de antreprenor. 
Nu doar consiliez, ci și ofer clienților mei planuri de acțiune cu pași preciși când vine vorba de luarea unor decizii critice, schimbări de macaz, training pentru interviuri, configurare CV, negociere mărire de salariu sau după caz, de pachet compensatoriu, leadership, etc.
Ce mă recomandă? Vocea mai puțin, talentul și experiența mai mult. 🙂
Am un parcurs profesional solid, un total de 14 ani, timp în care am lucrat ca Head-hunter și Executive Search Consultant alături de cele mai importante corporații din România și nu numai. Această expunere mi-a adus un bagaj informațional bogat, în experiențe și informații “din culise”, dar și multă anduranță și gândire strategică, pentru că am fost direct responsabilă de proiecte complexe și complicate. Nu țin minte să fi avut un client sau un proiect ușor.
În 2019, mi-am deschis propria firmă și în prezent, am privilegiul de a fi martora unor transformări spectaculoase, care depășesc aria profesională. Personal cred că viața personală și cea profesională sunt profund interconectate, iar atunci când ne este bine la birou, ne este bine și acasă, și viceversa.
Un lucru important de reținut este că lucrez 90% cu doamne, după ce o viață întreagă am lucrat mai mult cu domni. E un fel de echilibrare a balanței.
Mă găsiți pe facebook și instagram: @biancazenconsulting și foarte curând (până la finele lui noiembrie) și pe: www.biancazen.com

Anamaria Ciuhuță este una dintre doamnele pe care le-am cunoscut mai bine prin intermediul Cristinei Oțel. Primul lucru care îmi vine în minte când mă gândesc la ea, este educație financiară. Are o fetiță de vârsta lui Tudor și pe lista mea de shopping se află și cursurile ei pentru copii.  Pe Anamaria o găsiți aici: https://financialparenting.eu/, mai jos puteți citi prezentarea sa:

După 20 de ani în domeniul bancar, am avut nevoie de flexibilitate ca să fiu alături de copilul meu.Deja aveam în paralel 8 ani de experiență ca trainer și țineam cursuri de educație financiară ca să strâng bani în diferite cauze voluntare.

Am identificat o nevoie mare pe piața românească și din asta a luat naștere Financial Parenting, inițial cu articole și cursuri pentru părinți, referitoare la copii. Părinții îmi cereau cursuri și pentru ei, așa gama de cursuri s-a extins catre cursuri de adulți și cursuri pentru copii în grupa de vârstă 0-14 ani. Au apărut cereri pentru cursuri în școala altfel și cursuri corporate.

În criză, bugetul de educație este din păcate sacrificat, iar oamenii care își dau seama că un curs de educație financiară este o investiție care aduce beneficii pe termen lung sunt puțini, asta în condițiile în care suntem la coada statisticilor în ceea ce privește această educație.

Afacerea este în al doilea an de activitate și încă îl susțin financiar, pentru că aduce schimbare în viețile oamenilor.

Am o fetiță de 7 ani și mă bucur să îi fiu alături cât de mult pot. Să fiu mamă este cel mai frumos rol pe care l-am cerut și viața mi l-a dat.

Daniela Irimia  este un ghem de energie, autoare de carte dar și trainer. Vorbește cu pasiune despre munca ei, este genul de om implicat și altruist.

Sunt NLP Practicioner și trainer de dezvoltare personală certificat ANC. Sunt antreprenor și scriitor. Sunt mamă și soție. Sunt o femeie care vrea să ajute și alte femei să se dezvolte și voi face asta prin proiectul „. Vreau să ofer , articole motivaționale și informații utile pentru dezvoltarea lor personală și profesională. Ofer  în format scris și audio, sesiuni 1 la 1 de dezvoltare a abilităților de comunicare, vânzare, leadership, time management. Organizez cursuri și workshop-uri tematice care vin să sustină femeia în drumul ei spre independență. 

În primăvara lui 2019 am lansat și prima mea carte de dezvoltare personalăFemeia Independentă – Descoperă-ți puterea și fericirea și în 2020 am lansat cartea de gestionare a stresului –

Laura Ștefania Dima este psihoterapeut, ne poate ajuta să trecem mai ușor peste perioada asta când avem nevoie să ne descărcăm, să ne detensionăm, să controlăm stresul. Iată ce spune Laura:

Sunt psihoterapeut cu formare in Terapie Cognitiv-Comportamentală & Hipnoză și Terapia Schemelor.

Valorile mele de bază sunt evoluția personală, învățarea continuă și independența. Sunt fascinată de mintea umană și de modul în care ea ne poate fi aliat sau sabotor. Lucrez cu adulți care își doresc să se întoarcă spre ei înșiși, să înceapă un proces de autocunoaștere și dezvoltare personală. De 3 ani sunt și mamă, rol care m-a îndreptat spre a lucra cu părinți, susținând un model de parenting conștient și echilibrat.

Însoțesc clienți care se confruntă cu situații dificile, pe drumul de la suferință emoțională, blocaj și confuzie, la capacitatea de a-și rezolva problemele și a face schimbările dorite în viața lor, stabilind obiective practice, creând un spațiu de siguranță, descoperind resurse și învățând strategii de schimbare.

În practică combin abordări din mai multe școli de terapie cu descoperiri din neuroștiință, considerând că este foarte important să mă adaptez fiecărui client.

Activitatea mea constă în terapie individuală și de cuplu, workshop-uri și grupuri de autocunoaștere și dezvoltare personală.

Pe Laura o puteți găsi aici: https://www.facebook.com/LauraDimaPsihoterapeut

 

Sper să trecem cu bine cu toții peste perioada asta. Dacă aveți prieteni care au afaceri proprii, întrebați-i ce fac, fiți acolo pentru ei măcar din punct de vedere moral. Deși, dacă au site-uri de prezentare sau pagini, un share ajută, să știți 😉

Legat de asta, Bianca Gheorghescu are o ințiativă foarte faină pe Facebook, se numește Adoptă un antreprenor, puteți citi aici despre ea.

Să fim bine!

 

Pentru ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook 

 

 

 

Sursa foto: Pixabay

 

4 Comments

 1. Bianca Gheorghescu 17/11/2020 at 3:58 PM

  Îți mulțumesc frumos, Andreea, pentru această invitație generoasă!

  Sunt onorată să mă aflu în asemenea companie, alături de oameni muncitori, dedicați și generoși. Cred că de unii singuri putem fi vulnerabili în această perioadă, dar împreună devenim inventivi, puternici și găsim soluții. Numai bine și mult succes tuturor!

  Reply
  1. Andreea 17/11/2020 at 4:45 PM

   Cu mult drag! Da, ai dreptate, împreună suntem mai puternici! Să fim bine!

   Reply
 2. Andreea 18/11/2020 at 6:28 PM

  Citesc blogul tau pentru partea de nutritie, dar si un articol de genul acesta e de mare ajutor. Am comandat azi cartile Danielei Irimia de pe bookzone la sugestia ta.

  Reply
  1. Andreea 18/11/2020 at 6:43 PM

   Îți mulțumesc pentru că ești aici! Eu am citit cartea despre stres a Danielei, mi-a plăcut mult abordarea. Sper să-ți placă și ție! 🙂

   Reply

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.