Ciocolată caldă sau turmeric latte?

Am descoperit că îmi place ciocolata caldă, dar nu oricum. Vă povestesc mai jos despre ce este vorba, pentru că uneori e bine să mai și experimentăm.

De turmeric latte nu știu dacă ați auzit, este o băutură sănătoasă cu efect antiinflamator, al cărei ingredient principal este turmericul. Acest condiment este folosit în Asia de Sud-Est și în Orientul Mijlociu și are multe beneficii, printre care și reducerea declinului cognitiv.

Turmeric latte este o băutură care conține lapte vegetal, pudră de turmeric și diferite alte condimente, de la ghimbir scorțișoară, nucșoară și până la piper.

Putem să amestecăm noi condimentele enumerate sau putem cumpăra un mix gata făcut. Există pe piață multe variante, cu ingrediente ecologice, fără zaharuri adăugate sau conservanți. Eu am folosit un astfel de mix din comoditate, pentru că pot prepara turmeric latte mai rapid decât dacă aș sta să combin toate condimentele în proporția corectă.

Uneori cu turmeric latte înlocuiesc cafeaua după amiază, gustul picant și aromat mă energizează și îmi dă o stare de bine.

Știți cum e când faci curat în dulapuri și mai găsești câte o punguță mică, cu ceva încă în termen de garanție, insuficient pentru o rețetă complexă, dar suficient cât să poți improviza? De data aceasta punguța mică era cu cacao și am hotărât să o combin cu turmeric latte, cu care aveam de gând oricum să-mi încălzesc după amiaza.  Băutura care a rezultat a avut un gust intens, a fost aromată și cred că o să-mi mai energizeze și alte zile de toamnă. Eu nu sunt mare amatoare de ciocolată, dacă am de ales între ea și vanilie o aleg pe cea de-a doua, dar în combinația asta chiar mi-a plăcut.

Iată și metoda de preparare, nu este o filozofie, mai ales cu mixul de turmeric latte.

INGREDIENTE

  • 1 linguriță cu vârf de cacao raw
  • 1 linguriță de mix de turmeric latte
  • 200-220 ml lapte vegetal (eu am folosit de migdale)
  • 1/2 linguriță de miere

 

Am încălzit laptele vegetal și am amestecat bine cu cacao și mixul de turmeric latte. La final am pus și mierea și asta a fost tot.

Vă recomand să încercați turmeric latte cu sau fără cacao, este o băutură energizantă și aromată.

Dacă  folosiți pudră de turmeric la gătit și dacă mai aveți prin casă și scorțișoară și pudră de ghimbir, puteți încerca să vedeți dacă vă place combinația (cu pudrele separate, cantitățile ar fi 1 linguriță pudră turmeric, 1/2 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță ghimbir, la 1 cană de lapte vegetal, plus puțină miere pentru îndulcit).

 

Enjoy!

 

Mai multe detalii despre programele mele de consultanță în nutriție&wellness găsiți mai jos:

https://carmenradu.ro/programe-online/

 

 

Pentru ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook 

 

Sursa foto:arhiva personală

 

(Visited 249 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!