Dacă nu aveți timp să faceți prăjituri pentru masa de Crăciun, iată câteva idei

Nu știu cum e pentru voi, dar la mine Sărbătorile de Iarnă încep fix pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. Știu clar că o dată cu primul “La mulți ani” începe sezonul de veselie, vânătoarea după cadouri (asta îmi place la nebunie) și pregătirea listei cu ce voi găti pentru masa de Crăciun.

E, aici e aici, știu că nu toată lumea are timp să facă de toate până pe 25 decembrie, așa că m-am gândit să vă vin puțin în ajutor, cel puțin pe partea de dulciuri. Există o comunitate foarte frumoasă, Work at Home Moms se numește, comunitate care susține mămicile  creative.

Unele dintre mămici prăjituresc cu drag, cu ingrediente curate, fără aditivi și alte prafuri, chiar și fără zahăr, dacă așa vă doriți. Eu zic că o prăjitură sau o felie de cozonac nu ne îngrașă, nu ne omoară și nu ne face obezi peste noapte, cheia este moderația.

Dacă sunteți în căutare de soluții pentru masa de Crăciun și vă doriți cozonaci făcuți artizanal, torturi, turtă dulce, prăjituri, sau pur și simplu cadouri comestibile de oferit celor dragi, iată mai jos câteva recomandări:

 

1.Încep cu Strop de Dulce, pentru că am încercat produsele făcute de Ana Maria Ionescu. La ea am comandat tortul de ziua lui Tudor, tort care a fost extrem de apreciat, la ea am comandat și tortul pentru ziua uneia dintre bunici, care asta și-a dorit cadou. Am revenit, pentru că ne-a plăcut. Ana Maria face torturi fără zahăr, cu fructe în diferite combinații, dar și torturi cu ciocolată și cozonaci. Puteți comanda chiar și cozonaci baby friendly (cu carob și curmale), dacă aveți copii cu vârste mici.

Pe Ana Maria o  puteți găsi pe pagina de Facebook Strop de dulce.

 

 

2. Cristina Zamfir are împreună cu soțul său proiectul Edenic Bakery. La ei puteți găsi de toate, de la cozonaci și prăjituri ( am văzut că au și Albă ca Zăpada 🙂 asta pentru că e “călcâiul lui Ahile” pentru mine ), la torturi. Ingredientele sunt naturale, smântână naturală pentru frișcă fără caragenan, ciocolată belgiană, cacao olandeză, piureuri din fructe 100% naturale.

 

3Rucxandra Popa are un atelier de prăjituri artizanale la comandă, la ea găsiți pentru Crăciun cozonac, turtă dulce și alte bunătăți.  Toate prăjiturile sunt făcute cu mult drag, din ingrediente naturale, după rețete clasice, fără amelioratori, conservanți sau materii prime de proastă calitate.
Puteți găsi produsele aici: https://web.facebook.com/cameradezi/
 

 

 4Laura, mămica a 2 copii minunați, are un laborator unde produce dulciuri raw vegan, Atelierul de Bobo. Dulciurile nu conțin zahăr, coloranți, conservanți și nu sunt preparate termic. Se folosesc semințe, nuci, alune, miere, curmale, fructe proaspete sau deshidratate, ulei de cacao sau cocos, cacao sau carob și fel de fel de mirodenii naturale.
Produsele sunt disponibile aici: https://www.facebook.com/atelieruldebobo/

 

5. Pralinele Teo d’or a sunt meșteșugărite cu drag de Lidia, mămica Teodorei, cea care a inspirat și numele brandului. Ar putea fi o idee drăguță de cadou pentru Crăciun, mai ales că sunt făcute din ciocolată de foarte bună calitate, unele sortimente nu au zahăr iar umpluturile sună apetisant: piure de afine, ganache de ciocolată, marzipan homemade, alune de pădure sau chiar zmeură proaspată.

Detalii aici :https://www.facebook.com/praline.teodora/

 

6. Silvia a descoperit întâmplător în preajma Sărbătorilor de Iarnă, pasiunea pentru decoruri dulci. Totul a pornit de la un tort deosebit, cu decor de poveste, pe care l-a pregătit pentru copiii săi. Dacă doriți brioșe decorate de sezon sau cozonac, pe Silvia o găsiți pe blogul său, http://madebysilvia.blogspot.ro/

7. Pe pagina https://m.facebook.com/deliciudebezea/ găsiți torturi, ciocolată de casă, prăjituri cu ingrediente naturale: fructe proaspete în funcție de sezon, ouă provenite de la găini crescute la sol, frișcă naturală.

 

 

Aceasta ar fi prezentarea câtorva mămici care vă pot ajuta cu cadouri dulci pentru masa de Crăciun (sau mai puțin dulci), în funcție de preferințele voastre.

Trebuie să vă spun că ideea acestui articol mi-a venit după ce am citit la Cristina Oțel recomadările de cadouri, aveți detalii aici:https://www.cristinaotel.ro/idei-de-cadouri-de-craciun-editia-2017/

Tot pe tema asta a mai scris și Denisa Mănica aici:http://denisamanica.ro/ce-cadouri-de-craciun-le-mai-facem-doamnelor-iata-cateva-idei/

Spor la cumpărături, la comandat și totuși nu uitați, cele mai bune dulciuri sunt cele pe care le împarți cu prietenii, mai ales la masa de Crăciun 😉

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Surse foto: Pixabay, arhive personale

(Visited 365 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. Denisa 27/11/2017 at 7:53 AM

    Mulţumesc pentru recomandare! 🙂
    Torturile de la Strop de dulce dau dependenţă. Doar cu Ana-Maria am colaborat eu până acum, dar sunt convinsă că şi celelalte sunt delicioase. Eu de când am descoperit oamenii care se ocupă de aşa ceva, cofetăriile nu mai sunt o variantă. Pupici! 🙂

    Reply
    1. Carmen Radu 27/11/2017 at 8:52 AM

      Cu drag! Da, Ana Maria face torturi foarte bune 🙂 și ai dreptate cu cofetăriile, și eu prefer varianta de casă.

      Reply
  2. Rucxandra Popa 27/11/2017 at 1:09 PM

    Multumesc, Carmen! Sper ca la un moment dat sa si gusti din dulciurile mele!

    Reply
  3. Cristian 27/11/2017 at 2:57 PM

    După ce vezi cum arată prăjititurile, torturile, cozonacii de mai sus, poți minți senin că n-ai niciun strop de timp😃
    Felicitări pentru inițiativă!

    Reply
    1. Carmen Radu 27/11/2017 at 4:06 PM

      🙂 nu-i așa? Mulțumesc mult, sper să fie de folos. Cred că de Sărbătorile astea nici eu “n-o să am timp” 😉

      Reply

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.