Alimentația familiei sau a copilului?

Săptămâna trecută am făcut un sondaj pe pagina de Facebook, în care am pus următoarea întrebare: “Care este subiectul care vă interesează cel mai mult?”
Pentru că Facebook nu oferă decât două variante de răspuns la sondajele făcute direct pe pagină, am ales ca acestea să fie Alimentația mea, Alimentația copilului și în comentarii, posibilitatea de a opta pentru Alimentația familiei.

Una dintre cititoare a răspuns astfel într-un comentariu: alimentația familiei…suntem un întreg și ca întreg ne comportăm.

Minunat mi s-a părut răspunsul, pentru că alimentația copilului trebuie să fie cea a familiei. Sigur, pot exista și situații speciale, dar în general, ce mâncăm noi ar trebui să mănânce și copilul.

Nu poți să-i ceri copilului să mănânce morcovi, în timp ce tu mănânci la aceeași masă cu el cartofi prăjiți.

Și legat de asta, aș vrea să vă mai povestesc ceva: mi s-a mai întrâmplat să-mi fie solicitate serviciile pentru copil. E cam grăsuț și aș vrea să slăbească.

Când primesc astfel de mesaje, primele mele întrebări sunt legate de părinți (sunt normoponderali sau nu) și de obiceiurile alimentare în familie.

E, problema apare când părinții sunt supraponderali sau suferă de obezitate, când se consumă la nivel de familie preponderent produse tip fast food, mezeluri, alimente gătite prin prăjire, dulciuri procesate și băuturi carbogazoase fără limită, și se dorește o dietă pentru copil,  că e cam grăsuț. Adică noi, adulții n-avem o problemă, doar copilul are.

Modul acesta de a privi lucrurile este în defavoarea copilului, pentru că schimbările în bine se fac la nivelul familiei. Alimentația sănătoasă nu înseamnă dietă, după cum mâncarea nu înseamnă pedeapsă.

Degeaba vrem noi să facem schimbare în alimentația copilului, dacă nu suntem pregătiți să-l susținem. Am mai spus-o eu, au mai spus-o și alții: copilul nu învață ce-i spunem noi ci învață din comportamentul nostru.

Acestea fiind zise, pentru că am văzut că interesul vostru, al celor care urmăriți pagina se îndreaptă mai mult către familie și copil, o să am în curând o surpriză pentru voi. Ca să fiți la curent cu noutățile, puteți să  urmăriți pagina de Facebook https://www.facebook.com/AndreeaCarmenRadu/ sau să vă înscrieți la newsletter 🙂

 

Consultanță:

https://carmenradu.ro/despre-mine/consultanta/

 

 

Sursa foto: Pexels

(Visited 53 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.