Un alt mod de a servi spanac copiilor sau “Multumesc Jamie Oliver pentru ca existi”

Am vazut recent una dintre retetele din ultima carte de bucate a lui Jamie Oliver SuperFood Family Classics.

Nu stiu daca la noi a fost editata cartea, insa au aparut deja cateva retete din ea pe pagina lui Jamie.

Eu am vazut filmuletul de prezentare al uneia dintre ele” Paste pici cu spanac” Reteta m-a intrigat pentru ca pastele se prepara din spanac baby proaspat, amestecat cu faina si gata. Bun, cum pentru sambata seara nu aveam planificata nici o vizita pe la prieteni, m-am gandit sa prepar reteta mai ales ca din filmuletul de prezentare nu parea deloc greu. Nici n-a fost, cred ca am stat in bucatarie cam 30 de minute si a fost o munca de echipa ca sa spun asa, in sensul ca pe sotul meu l-a prins idea cu pastele facute manual si a decis sa ma ajute.

Va scriu reteta mai jos, pentru paste reteta orginala era cu faina alba, eu am folosit si faina alba si integrala. N-am pus 100% integrala pentru ca mi-a fost teama ca nu se vor lega pastele dar promit sa incerc si varianta asta candva, in seara aceasta nu vroiam sa risc sa-mi las baietii flamanzi 🙂 .

Iata de ce aveti nevoie:

200 g spanac baby

300 g faina (150 g alba, 150 g integrala)

sare

200 g dovlecel (in reteta orginala era dovlecel baby)

320 g rosii cherry

parmesan

2 linguri de ulei de masline

4-5 catei de usturoi

50 g seminte de floarea soarelui (in reteta orginala erau muguri de pin dar eu n-am gasit la magazinul de langa casa)

In robotul de bucatarie maruntiti spanacul pana devine pasta apoi amestecati cu faina pana se formeaza o bila de aluat. Din aceasta bila rupeti bucati mici cam de dimensiunea unei mingi de ping-pong pe care o rulati ca la taieteii de casa. Trebuie ca pastele sa fie subtiri dar suficient de robuste astfel incat sa nu se rupa. Nu vor iesi perfecte dar aceasta este si ideea. In timp ce rulati pastele, puneti o oala cu apa la fiert in care puneti putina sare.

img_3096

(Sotul meu si Tudor 🙂 s-au ocupat de rulat, eu am tocat usturoiul, rosiile si dovecelul, de aceea spun ca a fost lucru in echipa).

img_3110

Cand apa este aproape de punctul de fierbere, puneti usturoiul tocat in tigaie, adaugati uleiul de masline si amestecati usor- eu prefer varianta aceasta de incalzire treptata a uleiului, mi se pare ca am sanse mai mici sa ard usturoiul. Reteta originala includea si cativa fulgi de chili insa am omis sa pun, avand in vedere ca urma sa manance si Tudor.

Dupa cateva minute adaugati dovlecelul si rosiile si amestecati usor. Asezonati cu sare. Lasati sa se perpeleasca legumele timp de 5 minute apoi adaugati semintele de floarea soarelui si un polonic de apa fierbinte (eu am luat din apa in care fierbeau pastele). Cand incepeti sa puneti dovlecelul in tigaie puneti si pastele la fiert.

img_3115

Timpul de fierbere in reteta originala este de 5 minute, eu le-am lasat putin mai mult pentru ca aveam impresia ca nu sunt gata. Aveau o textura usor gumata si de aceea le-am mai lasat dar nu cred ca am depasit 8-10 minute totusi. Cel mai sigur este sa incercati o pasta si in functie de preferinte sa le mai lasati putin sau nu, dar cu grija sa nu se sfarame daca le lasati prea mult.

Cand apa din tigaia cu legume a scazut opriti focul. Strecurati pastele si serviti cu legume si parmesan deasupra.

paste-pici-2

Noua ne-a placut reteta foarte tare, si am petrecut o seara amuzanta in bucatarie, toti trei. Tudor a mancat tot desi eu ma pregatisem cu ceva back-up in caz ca refuza, asadar pastele cu spanac dupa reteta lui Jamie vor fi reluate 🙂 .

img_2667-004

 

 

Ca o mamica responsabila ce sunt, am “asortat” pastele cu un pahar de vin roze 🙂 …pentru mine si jumatatea mea…doar trebuia sa sarbatorim cumva spanacul mancat de Tudor, nu? Chiar si sub forma de paste proaspete.

Reteta originala o gasiti aici: http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/spinach-pici-pasta/ , sustin in continuare ca Jamie is the best! Pofta buna!

 

 

Sursa foto:arhiva personala

(Visited 738 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.