Recunosc ca imi plac cel mai tare materialele care ii pot ajuta pe copii sa invete, sa se dezvolte si care in general aduc un plus in evolutia lor iar cartile si jucariile educative sunt intotdeauna pe primul loc atunci cand ma gandesc sa fac o achizitie noua pentru Tudor.
Ca urmare, cand am primit invitatia de a participa la lansarea SECOMpedia, adica a unor enciclopedii pentru copii cu ajutorul carora acestia pot sa invete despre corpul lor, pot intelege mai usor de ce este important sa fim sanatosi si de ce conteaza sa avem un sistem imunitar puternic, n-am stat pe ganduri si am confirmat prezenta.
Prima data cand am luat contact cu produsele SECOM a fost atunci cand Tudor avea colici si pediatrul ne-a recomandat Baby Jarro-Dophilus, o asociere de probiotice si prebiotice potrivite pentru bebelusi. Am constatat ca ii mai usura putin suferinta, probabil bacteriile bune ajutau intr-o oarecare masura la echilibrarea florei si la colonizarea intestinului.
Anul trecut am mai folosit in rarele episoade de raceala (multumesc Doamne, pentru ca deocamdata seamana cu taica-su si nu cu mine din punctul acesta de vedere) tot la recomandarea pediatrului si First Defense ca si ajutor pentru perioada de varf a manifestarii racelii, asadar cunoscand produsele lor am fost interesata sa aflu ce proiect nou au in legatura cu copiii.
Proiectul consta in lansarea a cinci carti cu ajutorul carora cei mici pot invata despre Creier, Sistem Imunitar, Probiotice si Prebiotice si despre cele mai importante minerale: Fier, Calciu, Magneziu si Zinc intr-un mod amuzant si usor de inteles.
Unul dintre invitatii la conferinta a fost dna Dr. Valeria Herdea, medic primar medicină de familie cu profil pediatrie, Asociația Română pentru Educație Pediatrică, de la care am aflat urmatoarele:
– este important sa lasam copilul sa mearga in colectivitate, prin contactul cu diferiti virusi sistemul imunitar se maturizeaza
-este important sa stimulam in mod natural sistemul imunitar prin alimentatie, sport, odihna si dragoste ( pentru ca un copil iubit este un copil echilibrat)
-este important sa ajutam copilul sa-si descarce emotiile negative pentru ca acestea pot afecta sistemul imunitar
-trebuie ca parintii si medicul sau medicii care au copilul in supraveghere sa formeze o echipa, preventia conteaza foarte mult
– vitaminele si suplimentele se administreaza DOAR cu sfat medical
Invitat sa vorbesca la conferinta a fost si Gáspár György, psiholog clinician care la finalul prezentarii sale a sintetizat intr-o fraza unul dintre cele mai importante aspecte de care eu cred ca trebuie sa tinem seama: “daca vrem sa avem un copil sanatos si constient de propriul corp, este important ca noi ca si parinti sa fim sanatosi si constienti de propriul nostru corp”. Frumos spus si atat de adevarat pentru ca asa cum stim cu totii copiii invata din exemplul nostru.
Mie mi se pare interesant proiectul SECOM cu cele cinci minienciclopedii, mai ales ca cei mici invata cel mai bine prin joc si imi place si motto-ul acestui proiect, “Sanatatea se invata din copilarie!” seamana foarte bine cu ce sustin eu cu ardoare “Sanatatea incepe in farfurie!”
Sursa foto: Secom, arhiva personala
Pingback: SECOMpedia este despre educație - Catinca Vlad