Salatele nu trebuie să fie plictisitoare-trei rețete

Salatele nu înseamnă doar frunze verzi și piept de pui la grătar, deși când ne gândim la ele, de multe ori le asociem cu conceptul de dietă. Tare nu-mi place cuvântul acesta, dar așa este.

Salatele pot fi pline de culoare, de nutrienți, de savoare și pot constitui o masă în sine, dacă alegem ingredientele potrivite.

Vă las mai jos trei rețete, pentru inspirație.

Salată cu țelină și ton

Salatele

2 porții

  • 4 tulpini de țelină apio
  • 1 conservă de fasole albă (de preferat în borcan de sticlă și conservată doar cu apă și sare)
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 conservă de ton în suc propriu
  • 1/2 ceapă
  • 6 buchețele de broccoli opărit
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1-2 linguri de oțet balsamic

Se scurge conserva de ton. Se scurge conserva de fasole și se clătește bine cu apă rece. Broccoli se opărește în apă cu sare timp de 3-5 minute. Țelina apio se spală și se feliază, la fel și ceapa. Pătrunjelul se spală și se taie mărunt.

Se amestecă toate ingredientele într-un bol, se asezonează cu sare și piper după gust, apoi se amestecă cu uleiul de măsline și oțetul.

 

Salată cu sfeclă, pește și hrean

Salatele

Rețeta este a lui Jamie Oliver, adaptată după nevoile mele, recunosc.

2 porții

  • 1 păstrăv afumat (mare)
  • 300 g sfeclă roșie coaptă
  • 100g valeriană sau spanac baby
  • 1 linguriță de hrean
  • 4-5 linguri de iaurt grecesc 2% grăsime

Se curăță peștele de piele și oase și carnea se rupe în bucăți. Se feliază sfecla și se așează pe o farfurie. Se amestecă hreanul cu iaurtul și puțină sare. Peste sfeclă se pune valeriană, peștele și sosul de hrean cu iaurt. Asta a fost tot.

Dacă vă place gustul picant, puteți să puneți mai mult hrean.

 

Salată cu fasole, roșii și avocado

Salatele

2 porții

  • 1 conservă de fasole roșie (de preferat în borcan de sticlă și conservată doar cu apă și sare)
  • 3 tulpini de țelină apio
  • 2 roșii mari
  • 1 ceapă roșie
  • 1 avocado mare copt
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • zeamă de lămâie

Se scurge conserva de fasole și se clătește bine cu apă rece. Țelina apio se spală și se feliază, la fel și ceapa și roșiile. Pătrunjelul se spală și se taie mărunt. Avocado se pasează bine și se amestecă cu sare și zeamă de lămâie după gust.

Se amestecă totul într-un bol, avocado este dressingul salatei.

Pentru salatele acestea nu trebuie să petrecem mult timp în bucătărie, pot fi preparate de seara și luate la birou-dacă nu mai lucrați de acasă. Mă rog, cu atenție la ceapă, în cazul acesta.

Ar trebui să nu ne fie teamă să ne jucăm cu ingredientele sau să explorăm rețetele din cărțile de bucate pe care le avem și să le adaptăm nevoilor noastre.

Distrați-vă în bucătărie, farfuriile pline de culoare plac ochiului și papilelor gustative!

 

Consultanță în nutriție: https://carmenradu.ro/

 

Dacă doriți să faceți parte din  comunitatea Nutrition&Wellness Coaching, puteți adera la grup:  https://www.facebook.com/groups/2450107035255040/

 

Pentru ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook 

 

Sursa foto: Arhiva personală

 

(Visited 142 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.