Inspirația pentru rețeta asta vine de la mama mea, ea face o ciorbă deasă de legume pe care o servește de regulă cu smântână. Ultima dată am mâncat la ea o combinație care conținea și sfeclă și mi-a plăcut tare mult. Atât de mult, încât am făcut una și cât am stat la Brașov și una când am revenit în București 🙂

Nu prea simt nevoia de carne zilele astea, așa că proteinele vegetale (fasole și quinoa) sunt la putere.

Oala pe care am folosit-o are 4 litri, iată mai jos ingredientele și modul de pregătire.

INGREDIENTE:

  • 1 ceapă
  • 2 morcovi medii
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină mică de țelină
  • 1 sfeclă
  • 2 dovlecei medii
  • 1 conservă de fasole roșie (în apă cu sare, fără alte chestii)
  • 3 linguri de quinoa
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • condimente: sare, piper, oregano, busuioc, boia dulce după gust

PREPARARE:

Am spălat și am curățat legumele. Am tăiat ceapa mărunt și restul legumelor în bucățele aproximativ egale. Am spălat quinoa bine, în 3-4 ape.

Am pus uleiul în oală, am pus imediat ceapa și condimentele și le-am lăsat să se perpelească aproximativ 2 minute, la foc mic. Am adăugat morcovul, țelina, pătrunjelul și sfecla, am mai lăsat totul vreo 2-3 minute, amestecând ca să nu se lipească. Am pus apoi apă și am lăsat să fiarbă la foc mediu de data asta. După ce au fiert vreo 15-20 minute, am adăugat și dovleceii. Când legumele au fost aproape gata (le verificați cu o furculiță), am adăugat quinoa și după ce a fiert și ea, am adăugat fasolea, scursă și spălată puțin și am oprit focul. Quinoa fierbe cam în 10-15 minute, e gata când s-au desfăcut bobițele.

Minestrone de legume este o ciorbă deasă, mai apropiată de tocană din punct de vedere al consistenței. Când servim, putem să punem 1-2 linguri de iaurt.

Cred că trebuie să ne bucurăm cât putem de legumele proaspete, acum în sezon!

Poftă bună!

 

Citește și:

https://carmenradu.ro/retete/supa-crema-de-rosii-cu-parmezan/

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursa foto: Arhiva personală

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.