Food Revolution Day 20 mai 2017

Faptul că sunt o mare admiratoare a lui Jamie Oliver nu cred că mai este pentru nimeni un secret, cel puțin nu pentru cei din cercul meu de amici și prieteni. La mine în bibliotecă se găsesc aproape toate cărțile lui, a fost și este sursa mea de inspirație iar de gătit m-am apucat tot datorită lui, mai bine zis emisiunii The Naked Chef. L-am urmărit de-a lungul timpului, am văzut cât de frumos a evoluat și am rămas în continuare fan al stilului său degajat de a găti.

Ceea ce poate nu știți despre Jamie Oliver este că a creat și un program educațional numit Food Revolution, program care acum funcționează la nivel mondial.  Prin intermediul acestuia se promovează educația alimentară a copiilor ca și fundament pentru un stil de viață sănătos,  reîntoarcerea la gătitul în familie, evitarea risipei alimentelor, comerțul echitabil.

Acest program este implementat cu ajutorul Ambasadorilor Food Revolution,  oameni pasionați, oameni care au înțeles cât este de important să avem grijă de sănătatea noastră și a copiilor noștri și  cât de mult depinde aceasta de ceea ce punem în farfurie.

Și pentru că un astfel de proiect trebuia să aibă și o zi de sărbătoare, aceasta este Food Revolution Day : ziua în care la nivel mondial alimentația echilibrată este sărbătorită prin ateliere de gătit cu copii, ateliere în cadrul cărora cei mici pot afla că mâncarea sănătoasă este și gustoasă și că este amuzant să o pregătești cu mâinile tale.

Pentru că activitatea de Ambasador este foarte importantă pentru mine, m-am bucurat pentru că anul acesta voi participa alături de o echipă formată din mai mult de 10 colegi din 5 orașe ale țării la Food Revolution Day la Conac, un eveniment în premieră în București. Și pentru că echipa este tare faină, m-am gândit să vi-i prezint și vouă pe cei implicați în proiect, așadar iată-i mai jos:

Larisa Petrini Health Coach cu dublă certificare internațională. În decursul anului 2016, Larisa a organizat evenimente în București, Cluj și Constanta, la care au participat aproximativ 1,500 de persoane. A susținut peste 50 de workshop-uri în companii și peste 20 de ateliere de gătit sănătos pentru copii în școli. Prin intermediul editorialelor și articolelor de specialitate pe care le semnează lunar în presă, ajunge la inimile a zeci de mii de oameni, reușind să-și pună în practică misiunea de a învăța oamenii să facă alegeri corecte și conștiente, în relație cu sănătatea lor.

 

Mary Balaban Food Coach certificat în domeniul culinar din 2014, după aproape 14 ani în care a activat în domeniul economic. Susţine ateliere şi cursuri de educaţie alimentară în grădiniţe, şcoli şi centre afterschool din Bucureşti, prin intermediul cărora copiii învaţă să gătească şi să mănânce sănătos. Realizează meniuri personalizate pentru un stil de viaţă sănătos și din 21 aprilie 2015 este Ambasador Food Revolution. A organizat până acum 2 ediţii Food Revolution Day în Bucureşti și peste 30 de evenimente FRD în școli, tabere și Universități. Pe Jamie Oliver îl apreciază de mulţi ani, dar atunci când a lansat programul Food Revolution în America, a devenit o reală sursă de inspiraţie, mai cu seamă pentru că a coincis cu momentul în care a devenit mamă.

 

Amelia Șelariu Nutritionist Dietetician. Adoră copiii, iar pentru ea, educaţia nutriţională este un element cheie în ceea priveşte profesia. Începuse de ceva vreme să organizeze  ateliere de nutriţie, încercând să promoveze un stil de viaţă sănătos, iar programul Food Revolution i s-a potrivit ca o mănuşă. Imediat ce a văzut că există posibilitatea să devină Ambasador în România, nu a stat pe gânduri şi a aplicat. Împreună cu Patricia Albu a ținut mai mult de 20 de ateliere pentru aproximativ 800 de copii.

 

Daiana Rădulescu, prima ambasadoare Food Revolution  din Romania (2012). A fost cea care a mentorat primele evenimente din țară și care i-a ajutat și pe alți oameni pasionați de conceptul de educație nutrițională să devina Ambasadori, în țară sau peste hotare. În prezent, este profesoară de yoga tradițională și filozofie vedică la școala sa din București și este fidelă campaniei FRD pentru că dorește să participe la educarea nonformală a publicului român, cu o predilecție pentru copii.

 

Daniela Mișcov este educator cultural, profesor și storyteller iar din 4 iulie 2012 este Ambasador. A susținut ateliere de povești și gătit, îmbinând educația culturală cu cea culinară pentru copii de la 2 ani  și până la liceeni și studenți. Cel mai mare impact l-au avut atelierele  Micul Bucătar, organizate în perioada 2012-2013. In ultimii 2 ani a organizat Food Revolution Day în grădinițe, în jurul unor teme inspirate de micul dejun- Grand Breakfast Party și Petrecerea Căpșunelor. Daniela spune că a fost inspirată de revoluția lui Jamie Oliver și a dorit să inspire la rândul său copiilor plăcerea de a intra în bucătărie de la cea mai mică vârstă și a mânca sănătos, așa cum a făcut el.

 

Patricia Albu a observat prin natura muncii sale că părinții sunt din ce în ce mai interesați de sănătatea lor și a copiilor lor, așadar și-a dorit mai mult: implicarea copiilor în procesul de gătire și servirea meselor în familie. Programul lui Jamie Oliver s-a mulat perfect pe ideile sale și așa a ajuns Ambasador Food Revolution. Face echipă în Oradea împreună cu Amelia Șelariu.

 

 

Gabriela Petre este Tehnician Nutriționist și mămica unei fetite de 8 ani. A devenit Ambasador in luna iunie 2016, se implică în educația alimentară a copiilor organizând ateliere de gătit și nutriție pentru cei cu vârste cuprinse între 4-15 ani. Și-a dorit foarte mult să devină Ambasador, rezonând cu ceea ce își propune acest proiect, gătitul sănătos, acasă, în familie și alimentația sănătoasă.

 

Shamin Gholami  s-a mutat în România acum 4 ani cand a devenit studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. Studiile au ajutat-o să realizeze cât de importantă este alimentația pentru noi dar și pentru copii și a dorit să transmită mai departe acest lucru devenind Ambasador Food Revolution. A făcut voluntariat pentru Asociația Little People și pentru Grija pentru Aripi, un proiect care oferă suport pacientilor din secția de oncologie pediatrică.

 

 

Mădălina Andreescu, de profesie filolog și traducător, lucrează în prezent ca specialist marketing și a devenit Ambasador în iunie 2016. Fiind proaspătă mămică, s-a implicat până acum doar online prin campania „Fructe în dar” organizată pe blogul său, dar și prin promovarea pe acesta a rețetelor sănătoase și prin încurajarea familiilor să gătească acasă.

 

Lucia Barzu  Nutriționist, consideră că pentru a ne bucura de sănătate este esențial sa mâncăm corect. Prin intermediul unei educații alimentare simple, care să trezească în noi nevoia de gusturi proaspete și naturale,  autentice, putem aduce bunăstare în viețile noastre! Acesta este principiul pe care încearcă să-l implementeze din 2016  de când a devenit Ambasador și în comunitatea din care face parte.

 

Mihaela Boicu s-a alăturat recent proiectului Food Revolution, a participat la cursuri de gătit cu Daniel Wendorf  iar la finalul anului 2013 a obținut și diploma de cofetar patisier.  În 2014 a ajutat împreună cu alți bloggeri culinari la organizarea primului party Romania Culinară cu peste 50 persoane prezente iar in decembrie 2016  a decis că este momentul să urmeze cursuri de Tehnician nutriționist. Mihaela consideră că părinții sunt cel mai bun exemplu pentru cei mici inclusiv când vine vorba despre alimentație.

 

La final, iată și câteva cuvinte despre mine: Andreea-Carmen Radu Eating Pshycology Coach & Nutrition Trainer, pasionată de nutriție și sport de mai bine de 14 ani. Sunt consultant pentru elaborare de programe educative, organizez workshopuri de nutriție și gătit sănătos în grădinițe și școli. Am devenit Ambasador Food Revolution în anul 2016 iar la finalul anului trecut am organizat un atelier cu scop caritabil pentru Asociația Spitale Curate, atelier în cadrul căruia copii și părinții au gătit împreună.

 

Cu toții vom fi prezenți pe 20 mai începând cu orele 10.30 la Conacul Golescu Grant să sărbătorim  Food Revolution Day împreună cu cei mici. Și pentru că suntem conștienți și de importanța sportului și a mișcarii în viața noastră, vă anunțăm cu bucurie că pentru părinți partenerii noștri de la  Revvolution powered by Valentin Vasile vă așteaptă să faceți sport împreună ( aici recunosc că mi-aș dori să mă pot împărți în două, să lucrez cu copiii dar să fac și sport 🙂 )

Vă invităm așadar să vă înscrieți aici,  vă așteptăm cu drag și cu multe alte surprize pentru voi!

#FRAmbassadorsTeam

 

 

Sursa foto: Arhiva personală Ambasadori, eveniment

 

(Visited 233 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.