Briose cu faina integrala, crema de cocos si lamaie

Una dintre retetele mele favorite este cea de briose cu faina integrala, reteta pe care incerc sa o imbunatatesc in permanenta spre bucuria lui Tudor si a prietenilor mei. A prietenilor mei, pentru ca am ajuns la concluzia ca cele mai bune dulciuri sunt cele pe care le imparti cu prietenii 🙂 asa se mai distribuie si din calorii…

Iata reteta mai jos, glazura am facut-o pentru prima data si a fost foarte apreciata.

Pentru 12 briose:

300g faina integrala

2 banane mari foarte coapte

1  lingurita praf de copt

1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu

100 g zahar de cocos

280 ml iaurt sau lapte batut

1 ou mare batut putin

75 g ulei masline/cocos

 

Pentru glazura

1 cutie crema de cocos

1 cutie branza mascarpone

zeama de la ½ lamaie

putina miere dupa gust(nu stiu exact cat am pus, cred ca 2 lingurite, am pus cate putin si am gustat pana mi s-a parut suficient de dulce)

zmeura pentru decor

 

Am pornit cuptorul la 180 grade si am pus hartie de briose in formele speciale, apoi am zdrobit bananele cu furculita. Am amestecat toate ingredientele uscate intr-un bol si in mijloc am turnat oul, laptele batut, uleiul si bananele. Am amestecat foarte bine apoi am pus compozitia in forme. Am lasat la cuptor aproximativ 30 minute. Poate dura mai mult sau mai putin depinde de cat de coapte sunt bananele. Cel mai bine este sa le scoateti din cuptor cand trec testul scobitorii.

Le-am scos si le-am pus pe un gratar la racit.

Crema am preparat-o astfel: am amestecat cu mixerul crema de cocos cu branza mascarpone, zeama de lamaie si mierea apoi am pus-o intr-un bol la frigider.

Briosele le-am ornat cu crema exact inainte sa le servesc iar boabele de zmeura au fost proaspat culese din gradina :).

Au fost excelente la micul dejun a doua zi dar si cadoul perfect pentru prieteni dragi. Noroc ca lui Tudor i-am dat sa manance cu masura altfel nu am mai fi avut ce duce cadou 🙂

 

 

 

 

Sursa foto:arhiva personala

(Visited 162 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. Ada Chindea 23/02/2017 at 6:43 AM

    O varianta vegetala ai? De cand am descoperit sensibilitatea lui Andrei la lactate, am lasat briosele si imi e tare dor de ele 🙁

    Reply
    1. Carmen Radu 23/02/2017 at 7:14 AM

      Buna! Da, am și o variantă vegetală: 2 cani de făină integrală, 2 banane mari foarte coapte, 1/2 linguriță bicarbonat, 1 linguriță praf de copt 1 linguriță scorțișoară,1 cana lapte vegetal de orez, cocos, etc, zahar brut dupa gust, merișoare uscate sau afine. Amesteci ingredientele uscate într-un bol, pasezi bananele cu furculița si apoi amesteci totul cu laptele vegetal. La final pui merișoarele. Pui în forme de brioșe și bagi la cuptorul preîncalzit la 180 g. Lași cam 10 minute apoi mai scazi putin temperatura și dupa 20 de minute verifici cu scobitoarea dacă sunt gata. Poftă bună! 🙂

      Reply
  2. Elvira 25/10/2017 at 7:03 PM

    Revin iar si iar la briosele tale si fac oameni fericiti, iti multumesc!

    Reply
    1. Carmen Radu 26/10/2017 at 5:38 AM

      Cu mesajul tău mi-am început dimineața, îți mulțumesc mult! Mă bucur dacă îți plac!

      Reply

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.