Exercițiu de fericire

Inspirată de articolul scris de Cristina Oțel aici am hotărât să mă opresc puțin din agitația pe care o trăiesc în fiecare zi și pur și simplu să respir. Să inspir și să expir, să mă gândesc la lucrurile care contează cu adevărat pentru mine acum.

Suntem prea agitați, vrem să facem totul deodată, să ne atingem țintele cât mai repede și ajungem de multe ori să trecem pe planul doi lucrurile importante din viața noastră.

Pe mine exercițiul propus de Cristina m-a ajutat și iată și lista lucrurilor importante din viața mea și a celor mărunte dar care mă bucură:

 • Tudor și soțul meu sunt pe primul loc. Nu îi pot băga în categorii diferite pentru simplul fapt că dragostea mea se împarte în primul rând între ei. Sigur că tipul de sentimente diferă de la unul la celălalt, dar ei sunt jumătățile inimii mele.
 • Părinții și socrii mei. Am fost literalmente binecuvântă cu toți cei patru bunici aici alături, nu pot să le mulțumesc suficient pentru tot ceea ce au făcut și fac pentru mine: de la grija pentru Tudor, la ajutor atunci când am nevoie.
 • Prietenii mei. De suflet, cei care îmi sunt aproape de mai bine de 20 de ani sau cei pe care ne-a legat prietenia mai recent. Sunteți acolo și sunteți importanți pentru mine, chiar dacă nu vorbim în fiecare zi.
 • Sportul. Despre el vorbesc des, nu îmi mai pot închipui viața fără mișcare. Mă ajută să mă relaxez, să mă detensionez, să mă descarc de energii negative și să mă simt bine în pielea mea.
 • Blogul, pentru că scriu cu drag și împărtășesc din experiențele proprii și din învățăturile acumulate și sper să ajut.
 • Atelierele de nutriție și gătit cu copii. N-aș fi crezut acum 10 ani că voi ajunge să iubesc atăt de mult acest lucru. Pur și simplu de la ei mă încarc cu energie pozitivă, sunt absolut minunați!
 • Oamenii cu care lucrez. Pentru mine contează foarte mult chimia, feeling-ul și  în viața profesională, am preferat întotdeauna să mă asociez cu oameni lângă care mă simt bine. Recent în viața mea au intrat oameni noi, frumoși care mă energizează și alături de care simt că prind aripi.
 • Prăjitura Albă ca Zăpada pe care o aștept cu drag de Crăciun și Paști, mă bucur de ea de fiecare dată fără nici cel mai mic sentiment de vinovăție. Și când mă gândesc că au fost ani în care efectiv le interziceam bunicilor să o facă…
 • Cafeaua de dimineață într-una dintre cănile mele aduse din vacanțe. Le colecționez de câțiva ani, sunt bucuria mea matinală.
 • Un castron cu căpșune românești. Știți aroma aceea inconfundabilă și gustul căpșunelor mici dar ale noastre? Ce-i drept apar mai târziu pe piață dar sunt incredibile.
 • O zi însorită. Cred că sunt meteo-dependentă, pe mine o zi în care mă trezesc cu soarele la geam mă face să mă simt fericită.

Cred că pe scurt acestea sunt lucrurile care pentru mine contează mult, lista probabil că ar putea fi și mai lungă dar mă opresc aici. Vă lansez și vouă o provocare: opriți-vă și respirați. Faceți exercițiul propus de Cristina și vedeți ce vă iese. Sunt multe lucruri care contează, mici și mari de care nu trebuie să uităm pentru că ele sunt în viața noastră și ne ajută să fim fericiți.

 

LATER EDIT: Iată încă un articol minunat via Pisica pe Sârmă aici

 

 

Sursa foto: Pixabay

(Visited 48 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Schmitza 12/04/2017 at 3:49 PM

  Hei Andreea :), ce invitație faină:

  eu sunt recunoscătoare că am puterea să admit că sunt om, că greșesc uneori, că pot iubi până la infinit și înapoi, că am grijă de mine și cei din jur. Că mereu, dar mereu, fac cea mai bună alegere în contextul dat și că sunt mai mult decât suma comportamentelor mele.
  Sunt recunoscătoare pentru puzderia de oameni care mi-au ieșit în cale de când sunt mamă și că experimentez acest statut care oricât de mult aș fi citit despre el nu se poate compara cu experimentarea lui.

  Reply
  1. Carmen Radu 12/04/2017 at 6:21 PM

   Ce frumos ai scris Irina, mă bucur pentru că ți-a plăcut exercițiul!

   Reply
  1. Carmen Radu 15/04/2017 at 3:48 AM

   Foarte frumos și articolul tău! Am văzut că ne bucură multe lucruri simple și că familia este mereu pe primul loc. Baia cu spumă este ceva la care eu pot doar să visez 🙂 ultima cred că a fost înainte să rămân însărcinată :). La mine și dușul se face pe repede înainte, pentru că cineva mic are întotdeauna nevoie la baie fix când sunt eu acolo…și doar în baia aia. În ceea ce privește lucrul cu copiii, n-aș fi crezut niciodată că mă va energiza atât și mă bucur dacă pot contribui și eu puțin la alegeri mai sănătoase. Am mămici care îmi cer rețetele pe care le pregătim împreună pentru că așa vor copiii acasă sau mai primesc mesaje de genul “știi, copilul meu a început să mănânce sfeclă sau am făcut împreună sandwich-ul de la atelier”. Sunt minunați! Să ai o zi frumoasă Ioana, și Sărbători cu liniște alături de cei dragi!

   Reply

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.