Crumble cu prune

Nu pot să spun că iubesc foarte tare toamna, cel puțin nu pe cea târzie cand se scutură frunzele, plouă și se micșorează ziua, dar luna septembrie este cumva încă aproape de vară, temperatura devine prietenoasă și mai ușor de suportat iar piețele mi se pare că arată precum Cornul Abundenței 🙂

Și pentru că m-am lăsat dusă de val și am cumpărat recent destul de multe prune, am decis să transform o parte dintre ele într-un crumble. O variantă simplă dar gustoasă.

Ingrediente:

1,5 kg prune dulci și foarte coapte

270 g fulgi de ovăz

50-75 g unt

75 g zahăr de cocos (are o aromă de caramel incredibilă odată ce ajunge în cuptor 🙂 ). Se poate folosi și zahăr brut, nu este musai să luați zahăr de cocos, eu doar așa ceva am avut în casă. Cantitatea este aproximativă, eu de regulă atunci când îmi permite rețeta gust și în funcție de asta mai adaug zahăr, acum însă am încercat să măsor ca să vă pot spune exact cât am folosit :).

Am scos sâmburii prunelor și le-am pus cu partea tăiată în jos în strat foarte gros într-o tavă de sticlă rezistentă la cuptor.

crumble 4

 

Fulgii de ovăz i-am amestecat cu zahărul și cu untul, cu mâna, până s-a omogenizat amestecul pe care l-am pus peste prune.

Am încălzit cuptorul la 180 g și am băgat tava pentru 30-35 minute, până când prunele s-au înmuiat bine și zeama lor a început să clocotească ușor iar ovăzul a căpătat o culoare aurie. Nu este o prăjitură de expoziție, prunele se înmoaie, nu au fermitatea merelor de exemplu, dar este foarte gustoasă și poate fi mâncată chiar și la micul dejun.

crumble 5

Din experiența anterioară cu baieții mei, cu greu cred că o să pot pastra și pentru mâine 🙂

 

 

Sursa foto: Arhiva personală

(Visited 117 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.