Paste din linte cu sos de roșii, carne de pui și măsline (p)

Primele rețete pe care am învățat să le gătesc după ce m-am mutat singură, au fost cele inspirate din bucătăria italiană: paste, supă minestrone, vinete cu parmezan. Mi se păreau mult mai simplu de făcut decât un ostropel sau o ciorbă. Între timp am învățat să le fac și pe acestea, dar slăbiciunea mea pentru italian cusine a rămas.

Legat de paste, am descoperit recent un sortiment făcut din linte și m-am gândit  să le prepar împreună cu Tudor, pentru că lintea sub formă de supă sau mâncare nu prea a mai fost pe lista lui de preferințe în ultima vreme. Cred că i s-a părut foarte interesant faptul că pastele erau portocalii, așa că n-a mai băgat în seamă ingredientul din care sunt făcute.

paste

Buun, haideți să vă spun și rețeta și cum am procedat:

Ingrediente:

1 ceapă roșie medie

4 căței de usturoi

1 lingură ulei de măsline pentru uns tigaia

1 conservă de roșii

un pumn de măsline

150g paste din linte

1 buc piept de pui

busuioc, oregano, boia dulce, sare, piper

Tudor a zdrobit usturoiul cu ajutorul meu, apoi a trecut la roșiile din conservă, unde l-am lăsat să se distreze singur. Am observat că este din ce în ce mai atent să nu facă prea multă mizerie, deși nu pot să spun că m-a deranjat vreodată să strâng după el în bucătărie.

Eu am tocat ceapa mărunt și am pus-o într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline, cu usturoiul și condimentele. Am folosit ulei pentru că am avut piept de pui, care este o carne slabă. De regulă, dacă folosesc pulpă de pui sau carne de vită, nu mai pun ulei, folosesc grăsimea din carne.

Am lăsat așadar să se perpelească puțin ceapa și usturoiul, apoi am adăugat carnea de pui tăiată bucăți mici și am amestecat până ce carnea a început să-și schimbe culoarea. Am pus apoi roșiile zdrobite și puțină apă. Am lăsat să fiarbă la foc mediu. La final, cu 2-3 minute înainte de a opri focul, am adăugat și măslinele. Măslinele mi-au plăcut mult, nu au fost deloc sărate.

Am fiert pastele (puțin mai mult decât pe cele din grâu), apoi le-am amestecat cu sosul și le-am așezat pe farfurii.

Părerea unanimă a fost că pastele din linte sunt gustoase 🙂

Lintea este valoroasă din punct de vedere nutritiv, este bogată în proteine, în fibre, minerale și vitamine și îmi place că am găsit-o și sub formă de paste. Tudor a fost încântat să afle că lintea poate arăta diferit de supă cremă sau salată.

În plus, tipul acesta de paste poate fi integrat cu succes în alimentația celor care au intoleranță la gluten, știu că imediat ce am citit ingredientul din care au fost făcute, m-am gândit la ce spunea unul dintre profesorii mei : “față de acum 10-20 de ani, în zilele noastre este mult mai simplu pentru persoanele care suferă de intoleranță la gluten să găsească alternative la cerealele din grâu, secară etc”.

Am descoperit pastele dar și restul ingredientelor în magazinul Natura lui Kapi, și vă mai spun că tot ei aduc și carne de pui bio la comandă. Eu recunosc că atunci când vine vorba despre carnea de pui pentru Tudor, prefer o sursă autorizată, dacă mătușa mea de la țară nu are pui disponibili.

Mă bucur că am încercat pastele din linte și că i-au plăcut juniorului meu. Uneori când un copil nu mai dorește un anumit fel de mâncare, prezentarea acestuia în alt mod, poate face diferența între refuz și acceptare.

În altă ordine de idei, dacă nu aveți timp să gătiți ceva complicat, sau pur și simplu nu aveți chef de stat prea mult în bucătărie, să știți că rețeta asta se prepară repede!

Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Sursa foto:arhiva personală

(Visited 2.818 times, 1 visits today)

12 Comments

    1. Carmen Radu 21/02/2018 at 5:59 PM

      Poți să faci paste din linte doar cu măsline, fără carne. Au proteine, sunt gustoase, hrănitoare, exact ce trebuie în post 🙂

      Reply
  1. andreea 21/02/2018 at 6:11 PM

    O sa le incerc si eu, fara carne, desigur 🙂
    Nu stiu de ce imi imaginam ca trebuie fierte mai putin decat pastele obisnuite

    Reply
    1. Carmen Radu 21/02/2018 at 6:36 PM

      Da, sigur ies bune și fără carne, doar cu măsline și roșii. De fiert, așa e, le-am fiert mai mult. Sunt puțin mai rigide față de cele din grâu, dar sunt foarte gustoase. Eu mă bucur că i-au plăcut lui Tudor 🙂

      Reply
  2. Eliza 21/02/2018 at 9:31 PM

    Pare foarte buna reteta asta. Mi-ai facut pofta. O sa o incerc si eu, imi plac retetele care se fac repede, usor si sunt si gustoase.

    Reply
    1. Carmen Radu 22/02/2018 at 5:05 AM

      Da, au fost bune. Eu m-am bucurat că i-au plăcut lui Tudor, dar și că am mai găsit o alternativă la paste pentru clienții mei care au intoleranță la gluten.

      Reply
  3. Ioana Marinescu 22/02/2018 at 1:25 PM

    Ana mea este super mega fan paste. Interesanta reteta, sa vad daca asa o conving sa le manance si altfel decat cu branza si unt 🙂

    Reply
    1. Carmen Radu 22/02/2018 at 2:37 PM

      Cred că pastele se numără printre mâncărurile favorite ale tuturor copiilor 🙂 Și la noi ordinea este de regulă paste cu unt și brânză, paste cu roșii și carne 🙂 Eu m-am bucurat că am găsit din linte, Tudor nu prea a mai vrut să mănânce în ultima vreme. Sunt faine și pentru cei cu intoleranță la gluten.

      Reply
  4. Laura Craciun 22/02/2018 at 3:12 PM

    Ah, ce la tanc vine articolul tau. Recent am inceput sa fiu interesata de linte si sunt bucuroasa sa descopar orice modalitati de a o prepara 🙂

    Reply
    1. Carmen Radu 23/02/2018 at 5:19 AM

      Mulțumesc! Lintea este o sursă bună de proteine vegetale. De regulă eu fac supă cremă sau salată, acum am găsit și paste 🙂

      Reply
  5. Alexa Carmen 23/02/2018 at 9:14 AM

    Wow! Chiar nu vazusem pana acum paste din linte! Le voi cauta si eu, mai ales ca pare atat de apetisanta reteta <3

    Reply
    1. Carmen Radu 23/02/2018 at 12:17 PM

      Mulțumesc! Nici eu n-am mâncat până acum paste din linte, dar au fost gustoase 🙂

      Reply

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.