Antrenament HIIT pentru picioare, fund si abdomen

Initial ma gandeam sa scriu denumirea articolului in engleza, sau sa aleg un sinonim pentru fund, dar mi-a zis “la naiba, toate folosim cuvantul asta, ne intereseaza ca dansul sa fie bombat si neafectat de gravitatie si varsta”, asa ca am lasat pudoarea la o parte 🙂 .

Bun, acum ca am lamurit problema care ma stresa in titlul articolului, sa trecem si la treaba. Antrenamentele HIIT sunt recunoscute pentru eficienta lor, pentru durata scurta (de exemplu cel de astazi dureaza cu tot cu incalzire maxim 30-35 de minute pentru avansati) si pentru faptul ca asigura activarea metabolismului si arderea grasimilor timp de aproximativ 24 de ore dupa antrenament.

Avem de facut asa: pentru incepatori 1 circuit, pentru nivel mediu 3 circuite, pentru nivel avansat 5 circuite.

Ne trebuie apa, un timer (eu folosesc aplicatia gratuita Gymboss) si 2 greutati.

Intotdeauna incepeti cu minim 5 minute de incalzire, alergare pe loc, fandare, rotire a bratelor, a gatului si gleznelor.

1 Circuit inseamna sa treceti prin toate miscarile cate o data, lucrati 45 de secunde, 15 secunde pauza intre 2 miscari consecutive.

Genuflexiuni (foto din stanga este pozitia de start)

Spatele drept, picioarele departate la latimea umerilor, va lasati in jos cu grija ca genunchii sa nu depaseasca varful adidasului. Incordati abdomenul si fesele. Inspirati pe coborare, expirati pe ridicare.

collage genuf

Fandari laterale (foto din stanga este pozitia de start)

Spatele drept, mainile pe sold departati picioarele pana la punctul de echilibru si fandati. Atentie! lucrati pe rand fiecare picior 🙂

collage fand lat

Fandari in fata cu greutati in maini (foto din stanga este pozitia de start)

Spatele drept, indoiti genunchiul din spate astfel incat cel din fata sa formeze un unghi drept iar genunchiul si glezna piciorului din fata sa fie pe aceeasi linie. La fel, se lucreaza fiecare picior.

collage fand fata

Burpees habar n’am cum se traduce si pentru ca este o miscare mai greu de explicat avem filmulet :). Totusi, descrierea este aceasta: din pozitia ghemuit, palmele pe sol prin saritura aruncati picioarele in spate ca si cum v-ati aseza in flotare. Atentie! Tineti spatele drept si abdomenul incordat ca sa nu solicitati coloana. Nu indoiti spatele. Daca puteti faceti si flotare, daca nu, este suficienta saritura pentru inceput. Reveniti in pozitia ghemuit si faceti o saritura cu mainile ridicate sus pe langa cap. Reluati: ghemuit-flotare-saritura.


Mountain Climbers la fel, avem filmulet. Descrierea este asa: din pozitia de flotare duceti alternativ genunchii la piept dar in ritm rapid. Atentie, abdomenul trebuie sa fie incordat iar spatele drept si nu uitati sa respirati!

 

Spor la treaba si nu uitati sa va hidratati! Febra musculara este semn ca s-a lucrat corect 🙂

(Visited 130 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.