Omul ăsta are niște idei ge-ni-a-le în bucătărie. Nu știu de unde le scoate, dar știu că rețelele lui sunt simple, bucură ochiul și papilele gustative și pot fi reproduse cu ușurință chiar și de cei care nu prea intră des în bucătărie. Da, despre Jamie Oliver vorbesc.
Am o parte din cărțile lui de bucate și când caut inspirație, le mut din bibliotecă în bucătărie. Am observat că și unele dintre rețetele lui se adaptează noilor preferințe culinare, de exemplu, în cartea Super Food în fiecare zi sunt rețete în care utilizează și superalimente, are și rețete de dulciuri vegane sau unturi din semințe.
Eu am ales de data aceasta o rețetă cu quinoa, gustoasă tare de tot. N-am folosit ca în rețeta originală bacon și nici zeamă de lămâie, dar ce a ieșit a fost pe placul băieților mei.
Am folosit 250 g quinoa (pe care am spălat-o bine înainte de a o fierbe)
1 ceapă roșie medie
3 roșii galbene
1 pumn mare de roșii cherry
2 avocado
1 conservă de porumb știulete (muguri tineri)
brânză de capră
pătrunjel verde
ulei de măsline, reducție de oțet balsamic, sare după gust
După ce am spălat bine quinoa, am pus-o la fiert. Între timp, am tocat mărunt ceapa, am tăiat roșiile și avocado, iar știuleții de porumb i-am pus puțin pe grill. I-am lăsat cam 2 minute, timp în care i-am întors de pe-o parte pe alta, apoi i-am tăiat în bucăți mai mici.
După ce quinoa a fiert, am lăsat-o să se răcească, apoi am pus-o într-un castron cu restul ingredientelor. Am asezonat cu puțină sare (aveți grijă la cât de sărată este brânza pe care o folosiți), am pus ulei de măsline și reducția de oțet balasamic (merge și cu zeamă de lămâie sau oțet balsamic simplu), brânza sfărâmată și câteva frunze de pătrunjel.
Asta a fost tot. Dacă mă întrebați, totul a durat cam 15 minute.Preparatul se încadează bine în ideea de #easydinner, ne-a plăcut, o să mai repetăm 🙂
Poftă bună!
Alte rețete cu quinoa:
http://carmenradu.ro/retete/creveti-cu-mazare-si-quinoa/
http://carmenradu.ro/retete/salata-cu-quinoa-si-rosii-uscate/
Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici
Sursa foto: arhiva personală