Clătite sărate

Micul dejun al familiei mele este dedicat aproape în fiecare duminică clătitelor. Avem un tip de aluat pe care îl folosim (mă rog, soțul meu îl folosește, pentru că el este responsabil cu clătitele) iar umpluturile diferă: dulceață făcută de noi, sos de fructe, miere, stafide și brânză de vaci. Eu prefer însă uneori clătite sărate și atunci folosesc mozarella sau urdă frecată cu sare și mărar.

La aluat folosim o combinație de făină de hrișcă și făină integrală. Făina de hrișcă pe care am cumpărat-o de data aceasta a avut o textură mai rugoasă, iar asta a făcut ca aluatul să nu se întindă în tigaie așa cum trebuie. Drept pentru care, soțul meu a decis să facă o versiune mai mică de clătite, cam cum sunt cele americane.

Tudor n-a avut chef de mozarella, așa că el a mâncat clătite cu dulceață de cireșe proaspăt făcută, iar noi am mâncat clătite cu felii de mozarella (care s-au topit puțin) și roșii cherry cu ulei de măsline și busuioc.

Ingredientele pentru aluat:

2 ouă

1 ceașcă de lapte

1 ceașcă cu 2/3 făină de hrișcă și 1/3 făină integrală

1 praf de sare

Am folosit aceeași ceașcă pentru măsurat făina și pentru măsurat laptele (încap cam 180 ml lichid în ea). Uneori, soțul meu mai adaugă puțin lapte, dacă i se pare că ar trebui să fie mai subțire aluatul.

Compoziția nu este folosită imediat, o mai lăsăm să se odihnească 10-15 minute, abia apoi sunt preparate clătitele. Noi folosim ulei de cocos pentru prăjirea lor.

Ne-a plăcut că de data aceasta clătitele au arătat diferit, Tudor s-a amuzat foarte tare când le-a văzut așa mici și rotunde 🙂

Poftă bună!

 

Citește și:

https://carmenradu.ro/retete/briose-cu-praz-si-parmezan/

https://carmenradu.ro/retete/porridge-terci-de-ovaz/

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursa foto: Arhiva personală

(Visited 287 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.