Ce mâncăm în timpul unei călătorii de 10 ore cu mașina

Începutul lunii m-a prins pe drumuri, unul dintre acestea fiind tocmai până la Oradea. De fiecare dată când am planificată o călătorie de aproximativ 10 ore cu mașina, am grijă să nu plec cu mâna goală, ci cu un pachet sănătos și complet: mâncare pentru mesele principale, gustări și apă. Din benzinării cumpăr doar cafeaua, am eu o slăbiciune pentru latte macchiato de la Omv, poate din cauza scorțișoarei pe care o pun deasupra 🙂

Pentru sandwich-uri am folosit un avocado foarte copt, roșii uscate, puțină gorgonzola, cotlet de porc și salată verde.

Am pasat avocado cu furculița, am pus puțină sare și puțină zeamă de lămâie. Pentru că mie îmi plac lipiile și pentru că avocado riscă să le umezească, am folosit și frunze de salată. Bine, asta se poate întâmpla și cu pâinea normală, așa că frunzele de salată sunt binevenite oricum.

Practic, peste lipie am pus salata verde, apoi pasta de avocado, roșii uscate și gorgonzola (brânza nu se vede în poze, am avut puțină, însă mie mi-a plăcut combinația de gusturi).

 

Al doilea sandwich a fost cu lipie, salată și cotlet de porc. Cotletul l-am lăsat puțin la macerat cu oțet balsamic, 1 linguriță de sos de soia, 1 linguriță de ulei de măsline și condimente, apoi l-am perpelit în tigaie.

Gustările au fost formate din mere și semințe crude de dovleac.

 

Dacă mă întrebați pe mine, lipia cu avocado a fost mai gustoasă decât cea cu cotlet de porc 🙂

Se poate să ne organizăm mesele și când plecăm în călătorii, ca să nu apelăm la sandwich-uri din benzinării sau la covrigei, chipsuri sau mai știu eu ce alte chestii pline de grăsimi hidrogenate, zaharuri, sare și conservanți.

Dacă vă mai interesează și alte variante, am mai scris despre pachetele noastre de drum pe care le-am făcut astă vară când am plecat în Grecia și tot despre subiect a mai scris și Ioana Marinescu, puteți citi și articolul ei aici.

Un lucru bun a fost și că am folosit avocado, care era bine copt și care n-ar mai fi rezistat o zi, așadar am avut grijă să previn și risipa alimentară.

Pachetele cu mâncare pentru călătorii de 10 ore sau mai lungi, nu sunt chiar o bătaie de cap, deși știu că este mai comod să cumpărăm un sandwich gata făcut. Mie mi se pare totuși că acestea au prea multă pâine și prea puține ingrediente, sau prea multă maioneză…

Drum bun să aveți!

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursa foto: Pexels, arhiva personală

(Visited 110 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.