Ce mâncăm când mergem cu copilul la restaurant? ( video în articol)

Nouă ne place să gătim, facem acest lucru în fiecare săptămână, însă oricât de bine este să mâncăm mâncare pregătită în casă, din când în când mai ieșim și la restaurant. Ne întâlnim cu prietenii, sărbătorim ceva sau pur și simplu vrem să mâncăm în alt loc decât acasă.

Nu este nimic rău în asta, însă problema pe care mulți părinți o au este ce să aleagă din meniurile restaurantelor atunci când sunt însoțiți de  copii. Sunt unele locuri unde găsim meniuri speciale pentru copii, însă acestea de mult ori constau în cartofi prăjiți cu “degețele” de pui sau șnițel sau pizza. Acum, fie vorba între noi, eu aș paria mai degrabă pe o pizza cu mozzarella, sos de roșii preparat din roșii nu ketchup și ceva legume, în locul cartofilor prăjiți și a șnițelului.

N-am găsit până acum în nici un restaurant variantă de blat integral, nu pentru că aș fi eu mai catolică decât Papa, dar sincer mie îmi place la gust blatul integral. L-am găsit doar în variantă take away, dar e bine și așa.

Ce putem să mai alegem la restaurant pentru cei mici? Ciorbe, supe, supe-creme, friptură cu legume sau orez. Variante există chiar și pentru dulciuri, pentru că de multe ori cei mici vor și așa ceva.

Așa cum spun mereu, o bucățică de prăjitură nu ne face obezi, desigur ideal ar fi să fie mâncată mai rar, ca gustare, nu imediat după masă, dar uneori (și cine are copii pofticioși înțelege ce spun) dacă suntem în oraș, putem să mai facem o concesie. Asta nu înseamnă că trebuie să devină un obicei, există și momente în care cei mici nu cer dulciuri după masă și este bine să-i lăsăm așa, să nu punem întrebarea “nu vrei și ceva dulce?”.

Despre cât de important este să avem grijă la ce alegem chiar și când mergem la restaurant, puteți vedea mai mult în filmarea de mai jos:

http://www.digi24.ro/emisiuni/tinerete-fara-batranete/tinerete-fara-batranete-26-noiembrie-10-30-835340

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Sursă foto:Pexels

Sursă video: Emisiunea Tinerețe fără bătrânețe

 

(Visited 42 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.