… incercam sa le combinam, bineinteles.
Foarte rar, dar totusi mi se intampla sa nu ajung la cumparaturi in timp util si sa am un frigider aproape gol. Asa am patit de curand, cand am descoperit ca mai am doar cele trei ingrediente din titlu +1 bucatica de tofu si 1 bucatica de branza de capra. Nu e chiar asa de rau, nu? Din aceste 3 ingredinte principale am incropit repede, repede pranzul pentru trei persoane.
Pentru ca de cateva saptamani Tudor a intrat intr-o perioada de respingere a legumelor, nu stiu de ce, dar acum le accepta doar daca sunt foarte bine fierte si ascunse de catre restul ingredintelor sau sub forma de smoothie amestecate cu fructe 🙁 , am ales ca din dovlecel si ceapa sa prepar un sos pentru paste.
Am bagat la blender ceapa iar pasta rezultata am amestecat-o cu o lingurita de ulei de masline, putina sare de Himalaya si apoi am pus-o in tigaie. Am lasat amestecul sa se gateasca putin si in acest timp am bagat la blender si dovlecelul + bucatica de tofu si dupa ce s-au transformat si acestea in pasta le-am adaugat in tigaie. Am lasat sa fiarba pana a scazut sosul. Am mai adaugat busuioc, eu am avut uscat dar cred ca cel crud da o savoare deosebita si am pus sosul peste paste.
Rezultatul? O masa de pranz hranitoare, cu carbohidrati buni si legume “ascunse” sub forma de sos pentru cei mai mofturosi dintre noi. Sper ca odata cu venirea primaverii si aparitia legumelor proaspete sa revina la normal si pofta celui mai mic membru al familiei pentru acestea.
Pana atunci insa, experimentam ascunderea legumelor :).
Sursa foto:arhiva personala