Campionii sănătății

Dacă ați intrat pe blogul meu, ați văzut probabil că am două mari preocupări: alimentația și sportul. De ce? Pentru că din punctul meu de vedere acestea merg mână în mână și este firesc să fie așa, trebuie să mâncăm corect dar să facem și mișcare.

Deși mașina este o invenție minunată, viața agitată care duce la utilizarea ei în mod constant ne-a cam transformat în ființe sedentare. Din păcate, de multe ori acest lucru se întâmplă și cu cei mici care între școală, cursuri extracuriculare și casă unde există TV/tabletă/alte gadget-uri ajung să se miște mai puțin decât o făceau generațiile precedente.

Mișcarea este esențială pentru o bună dezvoltare a organismului tânăr al copiilor dar și pentru menținerea sănătății adulților iar eu susțin orice inițiativă legată de acest domeniu.

Duminică pe 9 aprilie petreceți timp de calitate alături de cei mici participând la un eveniment organizat de către Asociația EMOVEREeveniment numit sugestiv Crosul Campionii Sănătății. Iată mai jos detaliile, vă puteți înscrie accesând linkul de aici și nu uitați, sportul înseamnă sănătate!

Părinţii şi copiii aleargă împreună la a IX-a ediţie a Crosurilor Campionii sănătăţii
9 aprilie 2017, Bucureşti
Campionii sănătăţiicea mai iubită cursă a părinţilor împreună cu copiii lor – va avea loc duminică 9 aprilie, începând cu ora 10:00 în Parcul Al. Ioan Cuza din Bucureşti. Aflată la a IX -a ediţie această activitate sportivă în aer liber dedicată familiilor aşteaptă peste 1000 de alergători în cursele gândite special pentru a adapta părinţii la ritmul copiilor şi a petrece timp frumos şi sănătos împreună.
În fiecare primăvară începând cu anul 2010, Crosurile pentru părinţi şi copii – Campionii sănătăţii au adunat din ce în ce mai mulţi susţinători din grădiniţele şi şcolile din Bucureşti. Întrecerile sunt organizate pe categorii de vârste de la 6 luni la 12 ani. Toţi copiii vor primi medalii “Campionii sănătăţiişi mere gustoase de la Irinuca, personajul simbol EMOVERE, iar câştigătorii vor primi premii sănătoase.
Copiii între 6 luni şi 2 ani vor participa alături de părinţi la demonstraţii de gimnastică adaptată vârstei. Demonstraţiile vor fi susţinute de specialişti, kinetoterapeuti ai centrului KinetoBebe
Înscrierile se fac GRATUIT pe campioniisanatatii.eliterunning.ro
Acţiunea este sprijinită de: Primăria Sectorului 3 Bucureşti, KinetoBebe, Bonduelle, Himalaya, PHILIPS.
Sponsori: Alan Dick, BCR, FitClass.
Partener media principal – Itsy Bitsy FM
Susţinători media: mamicaurbana.ro, mamicaautentica.ro, florinabadea.ro etc.
EMOVERE este o asociaţie de consiliere, educaţie şi suport emoţional înfiinţată în anul 2007 de un grup de specialişti psihologi, medici, profesori, jurnalişti interesaţi de dezvoltarea sănătoasă a copilului şi a familiei, de integrarea armonioasă a fiecărui individ în lumea înconjurătoare. Membrii EMOVERE se implică activ în definirea şi implementarea în viaţa de zi cu zi a unor principii sănătoase de dezvoltare.
Ro Club Maraton este primul club al maratoniştilor amatori din România, care reuneşte numeroşi membri din mari oraşe ale României şi reprezintă cu succes România la maratoane din toată lumea. Activitatea clubului include şi antrenamente săptămânale în parcurile din Bucureşti: Al. Ioan Cuza, Herăstrău şi Tineretului. La aceste întâlniri sunt împărtăşite informaţii despre viaţa sănătoasă la orice vârstă, despre ştiinţa practică a alergării, despre respectul pentru corp şi natură.
Elite Running este o asociaţie a iubitorilor de sport care împărtăşesc bucuria de a petrece timpul liber alergând în natură. Antrenamentele noastre sunt vesele, iar atmosfera e prietenoasă. Mulţi dintre cei care ni s-au alăturat, au răspuns la început provocării de a-şi schimba stilul de viaţă şi de a da mai multă atenţie sănătăţii lor. Însă după multe antrenamente, îşi descoperă noi resurse şi doresc se autodepăşească la fiecare competiţie, devenind “alergători de elită”.

*******
Pentru informaţii suplimentare, va rugăm contactaţi:
Monica Popescu – Preşedinte Asociaţia EMOVERE

 

 

Sursa foto: Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.