Brioșe cu praz și parmezan

Pentru că Tudor a stat acasă săptămâna asta din cauza unei răceli, am pregătit într-o zi împreună cu el, brioșe cu praz și parmezan. Îi place să se joace în bucătărie, iar la rugămintea lui: mami, hai să facem ceva bun, am trecut la treabă cu ce aveam prin casă.

Brioșele se fac repede, cred că în afară de praz, restul ingredientelor le cam avem fiecare prin cămară. Eu am folosit parmezan, dar cred că merge cu orice fel de brânză tare, de la cheddar la cașcaval.

Iată și ingredientele:

190 g făină integrală

1 linguriță praf de copt

1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

80 ml lapte

1 ou mare bătut ușor

110 ml ulei de măsline

75 g parmezan

1 bucată de praz ( cam 15 cm am tăiat eu)

sare, oregano

Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade. Am tocat mărunt prazul și am dat parmezanul pe răzătoare. Am amestecat  făina cu praful de copt, bicarbonatul, un praf de sare și oregano. Am adăugat apoi oul, laptele, uleiul și am amestecat ușor până s-a omogenizat compoziția. Cu o spatulă, am adăugat prazul și parmezanul ras și am continuat să amestec. Dacă vi se pare prea tare compoziția (pentru că este ca un aluat, nu este lichidă), puteți să mai adăugați puțin lapte. Am pus hârtie de brioșe în forme și apoi am pus compoziția.

Le-am pus în cuptorul încins la 180 grade timp de 10 minute, apoi am scăzut temperatura la 150 grade și le-am mai lăsat aproximativ 15 de minute (nu m-am uitat la ceas dar cred că atât au stat, oricum eu le verific din când în când și dacă sunt rumenite, le scot și fac testul cu scobitoarea). Au ieșit 11 bucăți de brioșe.

Sunt bune și a doua zi, le puteți lua chiar și la birou sau le puteți pune în pachețelul de școală al copilului, alături de un iaurt. Pot fi și un aperitiv sărat atunci când aveți musafiri la masă. Puțin de muncă pentru un rezultat gustos 🙂

Înainte să mă întrebați voi, vă spun că se pot face brioșe cu praz și parmezan cu făină albă dacă doriți, sau puteți combina făina albă cu făina integrală. Deși eu votez pentru varianta integrală 100%, este bogată în vitamine și minerale pe care “sora” albă le-a pierdut după decojirea bobului.

Dacă vă interesează și o variantă dulce de brioșe, vă las aici o rețetă.

Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Sursa foto:arhiva personală

 

(Visited 649 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.