Juniorul meu a ajuns la concluzia ca pentru el oul fiert sau omleta a fost suficient de-a lungul timpului ca si mic dejun sau pranz si dupa ce si-a pierdut interesul si pentru cojitul oului fiert si batutul celui pentru omleta a inceput sa strambe din nas si sa impinga farfuria.
In aceste conditii, am cautat o alta varianta pentru ca oul este totusi foarte important intr-o dieta echilibrata, este un aliment complet, o sursa excelenta de proteine, contine toate vitaminele cu exceptia vitaminei C si este bogat in minerale: calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, sodiu, cupru, mangan, seleniu.
Nu sunt adepta gatitului prin prajire insa am gasit o varianta mai light de preparare si cu o prezentare mai atragatoare pentru Tudor. Reteta se numeste “toad in a hole” adica broasca in gaura, nu stiu exact de ce pentru ca in nici intr-un caz nu seamana cu o broasca si se pare ca este foarte populara la englezi pentru micul dejun.
Am folosit o tigaie de Teflon in care am pus fix o lingurita de ulei de masline cat sa o unga putin.
Am scos miezul de la doua felii de paine integrala si cand s-a incins tigaia le-am pus in ea. Imediat am spart cate un ou in fiecare felie de paine. Focul trebuie lasat la minim astfel incat oul sa se coaca practic de la caldura si sa nu se arda coaja de la paine. Dureaza putin. Miezul scos l-am pus la un moment dat in tigaie taiat sub forma de fasii si l-am lasat sa se prajeasca putin. Ouale au iesit moi dar am verificat sa fie bine coapte. Miezul de paine prajit a fost folosit pentru a manca galbenusul.
Dupa ce am pus si putin oregano peste el (planta care se pare ca are mare succes la Tudor intrucat ii place sa o presare peste tot ce are in farfurie) a fost mancat cu mare pofta 🙂 .
Ochiul in paine a fost un mare triumf…urmatoarea reteta va fi de frittata…cu multe, multe legume 🙂