Smart training

În martie, fix după ce m-am întors din vacanța la Roma am început un nou program de antrenamente. A fost o provocare pentru mine, eram deja obișnuită să fac exerciții acasă, dar am acceptat cu drag și cu convingerea că îmi va folosi.

Motivul pentru care am ales să intru în acest program nu a fost acela de a slăbi ci acela de a mă tonifia și a-mi testa limitele, pentru că eram convinsă că voi ajunge la asta. De ce? Pentru că programul este special gândit pe trepte de intensitate, astfel încât orice persoană, de la cei care nu au mai făcut sport deloc și pâna la cei în viața cărora sportul ocupă un loc important, să se poată antrena.

Ce îmi place mie la acest program este faptul că este secondat de un plan alimentar corect, bine pus la punct, care ține cont de preferințele fiecăruia. Acest plan alimentar reprezintă de fapt modul în care se pot face primii pași spre un stil de viață sănătos pe care ar trebui să ni-l însușim pentru toată viața. Mai mult, pentru cei care au nevoie și de sprijin și consiliere în procesul de slăbire, care este adesea lung și nu tocmai simplu, există și consultanță psihologică. Sincer cred că acest lucru este esențial pentru a putea evita capcanele datorate fazelor de platou sau frustrarilor care apar din cauza unor mici scăpări sau abateri.

Iată așadar cele patru grupe de antrenament special create în funcție de nivelul fiecăruia, de care puteți beneficia la Revvolution:

GROW este prima grupă, potrivită pentru cei care nu au mai făcut sport de mult sau care au nevoie să slăbească mai mult de 20 kg.

MORE este cea de-a doua grupă, potrivită pentru persoanele care au mai făcut sport. Corpul nu uită acest lucru, dar are nevoie să-i fie amintit. Acest tip de antrenament se adresează celor care au de pierdut aproximativ 10 kg pentru a ajunge la greutatea ideală.

UP este a treia grupă, potrivită pentru cei care au ca țintă tonifierea și remodelarea, care vor să slabească aproximativ 5 kg și care au o formă fizică medie spre bună.

PRO ei bine, acestă grupă se adresează celor care fac sport constant și au o condiție fizică foarte bună, celor în viața cărora sportul ocupă un loc fruntaș.

Ce pot eu să vă spun după două luni de antrenament? Abdomenul meu este mult mai tonifiat decât înainte, brațele la fel și chiar și la picioare se cunosc modificări. Pielea este mai întinsă și mai fermă în anumite zone pe care eu le cam neglijasem. Am făcut febră musculară aproape după fiecare antrenament, ceea ce pentru mine este o bucurie, este semnul că s-au mișcat mai multe grupe de mușchi de care uitasem. Nivelul de energie? Mult crescut. Am uitat cât de mult contează să faci sport în grup.

Îmi plac coregrafiile și îmi place faptul că nu mă plictisesc la antrenamente. Exercițiile diferă de la oră la oră și aici am văzut și am auzit pentru prima dată de includerea jocurilor gen puzzle, cub Rubik, X și O în antrenament. Acest lucru este foarte interesant și în mod cert rupe rutina. Nu vă faceți iluzii că nu lucrați, nuu, exercițiile sunt chiar puțin mai dificile pentru că trebuie să fii extrem de focusat.

Antrenorii sunt prietenoși și urmăresc cu atenție execuția exercițiilor, te corectează și te stimulează atunci când simți că nu mai poți. Sunt mereu cu zâmbetul pe buze și nu am avut nici o clipă altă senzație decât aceea că fac cu plăcere ceea ce fac și că fiecare participant la antrenament este foarte important pentru ei. Exercițiile și timpii de lucru sunt special alese, astfel încât să determine o intensificare a metabolismului iar asta este din punctul meu de vedere unul dintre cele mai inteligente moduri de a te antrena. Din experiență vă spun că degeaba stai la sală două ore dacă nu te antrenezi eficient.

Acestea sunt impresiile mele după două luni de  Revvolution, continui să cred că este unul dintre cele mai bune programe de remodelare ale corpului și minții de pe piață. Atunci când nu știi de unde să începi și cum să începi, aceasta poate fi soluția.

Despre program a mai scris și Ana Nicolescu, Mămica Urbană aici , nu strică să aruncați un ochi. Să fiți sănătoși și nu uitați că alimentația corectă și sportul sunt cheia pentru o viață de calitate.

 

 

Surse foto: Arhiva personală

(Visited 29 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.