Brioșe cu banane și pudră de roșcove (fără zahăr)

Pentru gustarea lui Tudor de la școală mai fac uneori și brioșe. Dacă nu vreau să folosesc rețetele pe care le știu deja, mă inspir de pe blogurile prietenilor. Când am făcut brioșe cu banane și pudră de roșcove, am adaptat rețeta Alinei de la Mamamag, și am pus în practică și sfatul ei legat de bătutul albușurilor separat, ies mai pufoase așa.

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu vârf de faină tip 650
  • 1 lingură făină integrală
  • 3 banane coapte
  • 1 lingură de ulei de măsline (n-am mai avut de cocos)
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 2 linguri cu vârf de pudră de roșcove

PREPARARE

 Am separat albușurile de gălbenușuri și le-am bătut spumă, până au început să se întărească, apoi am adăugat pe rând gălbenușurile. Am dat mixerul mai încet și am început să pun făina. La un moment dat, am oprit mixerul și cu ajutorul unei spatule, am curățat făina care se ridicase pe pereții bolului și apoi am pornit iarăși mixerul, pentru a amesteca totul.

Am pasat cele trei banane cu furculița până s-au transformat în piure. Am pus uleiul peste aluat, apoi am pus și pudra de roșcove și, cu ajutorul mixerului pornit la viteză mică, am încorporat-o în aluat.Tot acum am pus și 1/2 linguriță de praf de copt.

Am preîncălzit cuptorul la 180 grade.

Am oprit mixerul și am încorporat în aluat piureul de banane cu ajutorul spatulei. Am pus formele de brioșe pe o tavă și apoi în ele am pus aluatul ( la fel ca Alina, eu folosesc forme de silicon).

Am pus brioșele în cuptorul încins la 180 grade pentru aproximativ 40 minute. Timpul depinde totuși de tipul cuptorului, eu le-am scos după 30 de minute pentru testul cu scobitoarea, apoi le-am mai băgat 10 minute la cuptor.

Lui Tudor i-a plăcut rețeta de brioșe cu banane și pudră de roșcove (fără zahăr), au ieșit vreo 13 bucăți din ingredientele de mai sus.

Eu mai folosesc zahărul brut nerafinat la prăjituri atunci când este cazul, dar uneori prefer să îndulcesc cu fructe. Să știți că putem mânca un desert gustos și fără zahăr sau zaharuri adăugate.

A! Să nu uit: brioșele pot fi coapte duminica, când avem mai mult timp la dispoziție. O să avem gustările asigurate penttru vreo 3 zile pentru toată familia.

Poftă bună!

 

Citește și: https://carmenradu.ro/retete/briose-cu-praz-si-parmezan/

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Sursa foto:arhiva personală

 

(Visited 1.574 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.