Cum se joacă un tată cu copilul său?

Relația dintre tată și copil este una foarte complexă. Mă uit la modul în care interacționează soțul meu cu Tudor și îmi dau seama că este o relație diferită de cea pe care o am eu cu el.

Noi doi avem momente de alint și de răsfăț, cu tati are momente de alergat și jocuri cu dragoni și polițiști. Eu îi citesc povești, tati le inventează, eu gătesc cu Tudor, tati îl lasă să se joace în trusa de scule. Deși știu că bărbaților le este mai greu uneori să-ți exprime sentimentele verbal, din gesturi o fac.

Jocurile sunt esențiale pentru cei mici, îi ajută să iși dezvolte imaginația, abilitățile, inteligența emoțională și cu siguranță urmărindu-l pe Tudor pot să spun că interacționează diferit cu fiecare dintre noi și învață lucruri diferite de la fiecare dintre noi.

Copiii ar trebui stimulați prin joc, iar implicarea alături de ei sincer cred că ne prinde bine și nouă, ca adulți. În ceea ce privește relația copilului cu tatăl legată de JOC, nu de puține ori mi-am privit prietenii, bărbați în toată firea stând cu genunchii adunați pe un scaun de copil și sorbind ceai imaginar din ceașca roz servită de fetiță. Amuzant pentru noi, amuzant pentru cea mică. Și pentru că da, bărbații se implică dar despre relația tată-copil se vorbește mult mai puțin decât despre relația mamă-copil, cumva ne-am obișnuit ca tatăl să fie partenerul tăcut.

Asta nu înseamnă că rolul său este mai mic în creșterea și educația copilului și mă bucur tare mult pentru că au început să apară evenimente dedicate exclusiv tăticilor.

Despre prima ediție Modern Dad’s Challenge am scris aici, iar cea de-a doua ediție va avea loc pe 7 iunie de la 18.30 la Centrul Seeds for Happiness. Subiectul întâlnirii este  “Psihologia jocului tată-copil” iar tema va fi dezvoltată alături de specialiști în domeniu: Adriana Mitu, Parenting Trainer, Ioana Saidel, Asistent educator Montessori grupa de vârstă 0-3 ani, Leon Magdan, Profesorul de Joacă Itsy Bitsy și un specialist în psihologia copilului.

Tăticii pot afla de la invitați de ce jocurile jucate cu ei diferă de cele jucate cu mama, cum învață copiii despre masculinitate, despre agresivitate și cum își pot controla emoțiile.

Cred că evenimentul va fi la fel de interesant ca și primul, și am sentimentul că va crește de la ediție la ediție. Evenimentul este gratuit iar dacă doriți să participați, pentru că locurile sunt limitate, este necesară înscrierea în prealabil pe blogul www.frunzaresc.eu, prin completarea următorului formular: .

Spor la joacă!

 

 

 

 

(Visited 222 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.