O poveste cu suflet

“A fost odata ca niciodata pentru ca daca n-ar fi nu s-ar povesti”…asa incep multe dintre povestile pe care le stim de copii si asa incepe si povestea celor cinci mamici magice ale Gloriei.

Ana Nicolescu, Tily Niculae, Monica Popescu, Laura Frunza si Miruna Margarit s-au intalnit, au planuit si au faurit impreuna un personaj minunat, o fetita blonda cu ochi mari care porneste intr-o aventura alaturi de  prietenul sau devotat Unicornul Magic. Povestea sa este una plina de invataminte si asa cum spun mamicile este de fapt o poveste cu rol terapeutic care descrie rivalitatile care apar intre frati.

Cred ca este o carte din care putem invata cu totii nu doar cei mici, si este cu siguranta de mare ajutor parintilor care au cel putin doi copii.

Ce imi place mie la acest proiect si de ce il sustin? Pentru ca intuiesc cat efort a fost depus pentru ca aceasta carte sa vada lumina tiparului, pentru ca imi plac din ce in ce mai tare povestile putin diferite de cele cu care am crescut eu (Capra cu trei iezi si povestile cu balauri si Feti Frumosi) si mai ales pentru ca este si un proiect caritabil.  O parte din incasarile obtinute in urma vanzari cartii se vor duce catre Asociatia Unu si Unu asociatia care lupta pentru drepturile copiilor nascuti prematuri in Romania.

Eu am avut norocul sa nasc un copil sanatos si la termen insa stiu din experienta unei prietene ce inseamna sa nasti la 6 luni, sa vezi un bebelus cat mana care lupta pentru viata cu indarjire, sa stai langa incubator fara sa-l poti atinge si sa speri. Si sa te rogi. Si sa nu intelegi de ce. Tocmai de aceea cred ca misiunea Asociatiei Unu si Unu este esentiala, asa cum puteti citi si pe site-ul lor scopul este acela “de a imbunatati sanatatea bebelusilor prin proiecte de preventie, informare si educare a societatii civile privind bebelusii abandonati, nasterea inainte de termen, oferirea de suport prematurilor si bebelusilor spitalizati, precum si derularea de proiecte privind urmarirea, monitorizarea copiilor dupa externare pana la varsta de 7 ani.”

Acestea sunt motivele pentru care cred ca acest proiect merita sustinut iar daca putem face acest lucru prin cumpararea unei carti cu o poveste plina de invataminte cu atat mai bine. Povestile cu scop terapeutic ne ajuta pe noi sa ne ajutam copiii sa devina mai buni si  mai intelepti.

Cartea este disponibila aici 

 

 

Sursa foto: Parenting PR

(Visited 24 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.