Am cautat intotdeauna la inceputul sezonului rece sa gasesc modul perfect de a-mi creste imunitatea si de a ma feri de raceli. De-a lungul timpului am testat diferite combinatii de la complex de multivitamine pana la combinatii de tincturi. Ca idee, cel mai bine au functionat pana acum tincturile, in speta cea de echinaceea combinata cu propolis si armurariu.
Anul acesta am hotarat sa incerc pe toata durata sezonului rece catina insa pentru ca nu imi place gustul bobitelor am decis sa prepar suc de catina cu miere.
Am pus in blender 1 kg de catina si l-am pasat foarte bine, apoi am strecurat amestecul si am amestecat cu miere de salcam. Proportia pe care am folosit-o eu este de 70%-30% adica 70% catina si 30% miere. Sucul il depozitez in borcane de sticla pe care le tin la frigider. Amestecul este gustos, usor acrisor si acceptat si de catre Tudor.
Am decis sa facem o cura de catina pe toata durata sezonului rece, si luam in fiecare dimineata eu si sotul meu cate 1 lingura de amestec catina+miere iar Tudor 1 lingurita.
Catina este un alt miracol al naturii, contine un cocktail de vitamine: C, E, complex de vitamine B, precum si calciu, magneziu, fier, sodiu, betacaroten, are efect imunostimulator, antiinflamator, si este considerata “ cel mai bun vaccin antigripal natural”.
Ca sa ne putem bucura de ea o perioda mai indelungata, am stocat la congelator cam 3 kg, dupa socotelile mele ar trebui sa ne ajunga sucul pana in luna martie anul viitor :).
Acestea fiind spuse, speram sa nu racim deloc!
Sursa foto:arhiva personala