Gardaland, vacanță înainte de începerea școlii

Ne-am propus ca înainte să înceapă Tudor clasa pregătitoare, să mergem în vacanță într-un parc de distracții. Inițial, pe lista noastră erau Disneyland, Europa Park și Legoland. Până la urmă am mers la Gardaland în Italia, împreună cu unii dintre prietenii noștri care își rezervaseră deja vacanța acolo.

Gardaland este un parc de distracții aproape de lacul Garda, am avut avion până la Bergamo apoi am închiriat mașină, ca să avem libertate de mișcare.

În prima zi ne-am oprit să vizităm Parco Natura Viva. În prețul biletului intră accesul în Safari Park și în Fauna Park. În zona Safari sunt animalele mari și te poți plimba cu mașina proprie sau cu una închiriată de la ei, iar în zona Fauna te plimbi pe jos. Am văzut girafe, antilope, hipopotam, leu, zebre, urși, flamingo și multe altele.

Gardaland

Gardaland

Gardaland

Gardaland

Gardaland

Gardaland

 

Vizita la Natura Viva a fost suficientă pentru prima zi.

Pachetul de vacanță pe care l-am avut noi, a inclus și bilete pentru două zile în parcul de distracții Gardaland.

Parcul este  împărțit în trei categorii: Fantasy, Adventure și Adrenaline.

Fantasy este o zonă potrivită pentru copiii mai mici. Există însă limite de înălțime pentru unele dintre atracții și de regulă, este necesar ca un adult să însoțească copilul.

Adventure are două atracții potrivite pentru copii cu înălțime de minim 110 cm, restul sunt pentru copii cu înălțime de minim 120 cm.

Adrenaline este zona potrivită pentru adulți și copii cu înălțimea între 120-140 cm, în funcție de fiecare atracție.

Din păcate, nu ne-am prins din prima că diferența de înălțime față de ceilalți copii din grup poate fi o problemă. Faptul că Tudor n-a avut acces la multe atracții la care cei mari au avut voie, a dus la frustrare. La finalul primei zile, eu și soțul meu am fost epuizați psihic. Tudor s-a descărcat prin plâns la greu.

Cred că trebuia să fi mers cu el în primul rând în locurile unde i-ar fi fost permis accesul, deși asta ar fi însemnat să ne separăm de grup. Poate, dacă am fi făcut asta, ar fi fost mai liniștit.

Timpul de așteptare pentru a intra la atracții varia între 15-45 minute, dar puteai să achiziționezi un fastpass cu 5 euro. În unele locuri am așteptat, în altele am plătit fastpass.

Printre lucrurile care nu mi-au plăcut niciodată, era și datul în rollercoaster. Nu știu de ce, dar în mintea mea nu vedeam decât mașinuțe prăbușite de la înălțime, oase rupte și capete sparte. Nu râdeți, că imaginația e puternică 🙂 deși știu că lucrurile sunt controlate și n-ai cum să pățești nimic. Teoretic.

În a doua zi de acces în parc, m-am dat de două ori cu Tudor într-un rollercoaster potrivit pentru el. Am tras bățul scurt, cum spune soțul meu.

Nu mi s-a părut chiar atât de rea senzația, motiv pentru care unul dintre prietenii noștri mi-a zis să încerc și Oblivion, că e fain și o să-mi placă. Oblivion este în zona Adrenaline, ca să știți.

E, asta a fost, am ieșit din zona mea de confort cu capul înainte la propriu, după cum vedeți în pozele de mai jos. Oblivion este o “dihanie” înaltă, DAR mișcarea este fluidă și chiar dacă sunt multe răsuciri și căderi de la înălțime, nu este de loc atât de nasol cum pare. Mi-a plăcut 🙂

Gardaland

 

Legat de mâncare, vă spun să lăsați speranțele la poarta parcului, dacă de obicei sunteți atenți la ce puneți în farfurie: mâncarea este tip fast food și are cam același gust peste tot. Am supraviețuit, însă.

Serile ni le-am petrecut în Peschiera del Garda și Sirmione, două localități drăguțe, pe malul lacului.

Gardaland

Gardaland

Gardaland

Am vizitat puțin și centrul vechi al orașului Bergamo. Mie îmi plac clădirile păstrate cu grijă, străduțele înguste care respiră istorie.

Tot la Bergamo am mâncat cea mai bună pizza din viața mea, nu că aș fi o mare amatoare, dar, na, din când în când mănânc și eu așa ceva. Pizza avea blat subțire din făină integrală 🙂 și mozarella cum n-am mâncat niciodată până acum. Nu mai știu cum se numește restaurantul, știu că se ajunge la el cu funicularul San Vigilio, că e în vârful dealului iar priveliștea este spectaculoasă.

 

Asta a fost vacanța noastră la Gardaland și în împrejurimi. Pentru adulții amatori de parcuri de distracții, cred că cel mai potrivit e să aleagă perioada în care copiii sunt la școală, cu siguranță nu este la fel de aglomerat. Cu copiii, asta e, mergi când sunt vacanțe și îți asumi statul la coadă ca să intri la atracții sau un buget puțin mai mare ca să cumperi fastpass.

Tot legat de copii, dacă și ai voștri se frustrează repede când nu pot face ceva, cred că e mai fain să ajungă în astfel de locuri după ce trec de o anumită vârstă și înălțime, ca să se poată da în tot ce vor. Dacă mă întrebați acum, cred că pentru Tudor următoarea experiență de genul ăsta o să fie peste vreo…20 cm 🙂

Gata, spor la școală vă doresc, că weekendul trece repede!

 

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Citește și: https://carmenradu.ro/recomandari/o-vacanta-cu-peripetii-in-grecia/

 

Sursa foto: arhiva personală

 

 

(Visited 824 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.