Briose pentru copii

De cand a mai crescut Tudor incerc sa gasesc mereu alternative la dulciurile din comert, superprocesate si cu o gramada de aditivi.

Nu imi doresc ca Tudor sa nu experimenteze gustul dulce-ar fi absurd si cred ca pe masura ce va creste ar duce si la frustari- dar incerc intotdeauna sa gasesc variante care din punctul meu de vedere sunt mai sanatoase. Am facut astazi  briose, am adaptat putin reteta in sensul ca am inlocuit faina alba cu cea integrala si cu faina de hrisca, uleiul cu untul de cocos, iar in loc de zahar am pus sirop agave. Singurul ingredient la care am stat in dubiu si in final am ales sa pun doar un sfert din cantitate a fost praful de copt. Am folosit doar un varf de lingurita.

Iata ingredientele si cantitatile:

½ ceasca unt de cocos

½ ceasca sirop de agave

2 oua

1 ceasca faina integrala

½ ceasca faina de hrisca

½ lingurita de scortisoara

1 varf mic de lingurita cu praf de copt

1 praf de sare

2,3 morcovi dati pe razatoarea mica

Am amestecat siropul de agave cu untul de cocos foarte bine, apoi am adaugat ouale, faina, scortisoara, praful de copt, sarea si la final morcovii. Daca vi se pare ca este prea moale compozitia(acest lucru se datoreaza in primul rand siropului de agave si in al doilea rand morcovilor) mai puteti adauga putina faina pana devine mai consistent aluatul.

Incingeti cuptorul la 180 grade, apoi puneti cu o lingura compozitia in forma de briose si bagati tava in cuptor. Dupa 5 minute reduceti temperatura la 150 grade si dupa alte 20 minute verificati cu o scobitoare aluatul. Cand scobitoarea e curata, scoateti briosele si puneti-le la racit. Mie mi-au iesit 6 briose, nu foarte crescute, datorita faptului ca am folosit foarte putin praf de copt insa untul de cocos le da un gust deosebit. Astept sa aflu si parerea lui Tudor maine la micul dejun…

 

Sursa foto:arhiva proprie

(Visited 306 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.