Brioșe fără gluten cu legume

Știți cum e când faci curățenie în dulap și mai găsești cantități mici de făinuri și alte cele? Da, normal, tuturor ni se întâmplă. Mie nu-mi place să arunc ingrediente sau mâncare și pentru că am găsit puțină făină de orez pe fundul unei pungi, am combinat-o cu făină de hrișcă cu scopul executării unor brioșe fără gluten, cu legume.

Cantitățile de făinuri sunt relativ ciudate pentru că s-a învârtit totul în jurul făinii de orez. Puteți încerca și voi cu aceleași cantități, dacă vă este teamă să schimbați rețeta. Până la urmă, când vine vorba despre niște brioșe, care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla?

INGREDIENTE

  • 84 g făină de orez
  • 56 g făină de hrișcă
  • 3 ouă
  • 5 linguri de iaurt
  • 50 g telemea
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/4 zucchini
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 linguri boabe de porumb
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • oregano, busuioc uscat și opțional, fulgi de chili pentru ornat
  • 30 ml ulei de măsline

Cantitatea de făină trebuie să fie 140 g în total,  am reglat după ce am cântărit-o pe cea de orez.

Am amestecat într-un castron ingredientele uscate: făinurile, sarea, praful de copt, condimentele.

Am tocat legumele mărunt și am zdrobit brânza cu furculița. Am bătut bine ouăle și le-am amestecat cu uleiul și iaurtul. Peste amestecul de ouă am adăugat amestecul de făinuri și am amestecat bine cu o spatulă. La final, am adăugat legumele tocate și brânza.

Am preîncălzit cuptorul la 180 grade.

Am pus compoziția în forme de brioșe, le-am ornat cu câțiva fulgi de chili și am băgat în cuptorul încins pentru vreo 35 de minute. Trebuie verificate cu ajutorul unei scobitori dacă sunt făcute, timpul de coacere depinde de tipul cuptorului.

Dacă vreți să faceți brioșele doar cu făină de orez, este bine să știți că aceasta absoarbe mult lichid, așadar e posibil să fie nevoie să mai adăugați puțin iaurt pentru ca amestecul să fie mai lichid.

Pentru că făinurile folosite nu conțin gluten, brioșele pot fi consumate și de către persoanele care au intoleranță/sensibilitate la această proteină.

Poftă bună!

 

Consultanță:

https://carmenradu.ro/despre-mine/consultanta/

 

Citește și: https://carmenradu.ro/retete/tarta-cu-mere-fara-zahar-adaugat/

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook

 

Sursa foto: Arhiva personală

(Visited 722 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.