Bebelușii fac mișcare?

Atunci când vine vorba despre sport, recunosc că mă gândesc în primul rând la copiii cu vârste de peste 3 ani și la adulți. Cu toate acestea, nu ar trebui să pierdem din vedere faptul că și bebelușii au nevoie de mișcare.

De ce? Pentru că mișcarea sănătoasă înseamnă un start corect în dezvoltarea lor neuropsihomotorie. În plus, eu cred că se stabilesc astfel și obiceiuri sănătoase de la vârste fragede, cam cum sunt și cele legate de alimentația corectă.

Mă bucur de fiecare dată când aflu despre inițiative faine în domeniul mișcării și al alimentației, așa că vă spun și vouă că Asociația Kineto Bebe lansează campania de conștientizare Baby Loves Gym, pentru a trage un semnal de alarmă asupra nevoii reale de mișcare pe care o au copiii cu vârste cuprinse între 3 luni – 3 ani, pentru o dezvoltare sănătoasă.

În contextul actual, când societatea este din ce în ce mai sedentară, dragostea de mișcare trebuie cultivată de la vârste foarte mici. Dacă în alte țări bebelușii sănătoși împreună cu mamele lor sunt integrați foarte rapid în programe de dezvoltare neuropsihomotrie și socializare, la noi nu există multe astfel de oportunități. De aceea am decis să oferim publicului mai multă informație științifică, evenimente și acțiuni unde părinții să aibă șansa de a învăța, alături de cei mici, ce înseamnă mișcare sănătoasă pentru bebeluși și cum poți să faci din sport un mod de viață până la adânci bătrâneți” declară Raluca Chișu, fondatoarea Asociației Kineto Bebe.

În primii doi ani de viață, bebelușul beneficiază de foarte multe ocazii de a învăța mișcări, jocuri, cântece și mămici. Aceste ocazii, folosite din plin, duc la atingerea unui nivel optim de dezvoltare neuromotorie și emoțională, socială și lingvistică, dar și a sentimentelor și a modului de gândire ale copilului. Ședințele de stimulare motorie prin gimnastică, ajută la folosirea din plin a acestor ocazii ajutând ca fiecare moment din viața bebelușului să fie folosit la maxim!

Baby Loves Gym este un concept care propune programe de exerciții adecvate vârstei copilului, cu scopul de a-l ajuta să atingă mai devreme etapele de dezvoltare neuromotorie, cultivând în același timp dragostea acestuia pentru mișcare și îmbunătățindu-i abilitățile psihomotorii.

Beneficiile programelor Baby Loves Gym sunt multiple, vizând atât copiii, cât și mămicile:

  • atingerea mai rapidă a etapelor de dezvoltare neuromotorie;
  • adaptarea mai ușoară la schimbările de mediu familial și la prezenta persoanelor noi, îmbunătățindu-le posibilitățile de relaționare;
  • stimularea abilităților psihomotorii ale copilului;
  • satisfacerea nevoilor sale de mișcare, indiferent de vârstă;
  • posibilitatea depistării eventualelor deviații și deficiente ce pot să apară de-a lungul perioadelor de creștere;
  • furnizează mamei oportunități de relaționare cu alte mămici cu copii de vârste apropiate, cu care pot schimba impresii, sfaturi, eliminând rutina zilnică etc și mai important este faptul că oferă informații referitoare la modalități de mobilizare și poziționare a copilului, pe care multe dintre ele nu le cunosc.

Interesant, nu-i așa? Mai multe  informații despre acest program puteți găsi  pe www.kinetobebe.ro.

 

 

Citește și: https://carmenradu.ro/recomandari/interviu-despre-sport/

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursă foto: Asociația Kineto Bebe

(Visited 42 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.