Trusa medicală pentru vacanța cu copiii

Eu sunt mama organizării, îmi place să am sub control tot ceea ce ține de mine. Sunt disciplinată și nu las lucrurile la voia întâmplării, pentru că fără disciplină, nu aș putea face față joburilor mele. Nu mă plâng, pentru că îmi place tot ceea ce fac, n-aș putea renunța la nimic.

Sunt disciplinată și când vine vorba despre călătorii, îmi fac liste din timp cu tot ceea ce trebuie să pun în bagaje. Îmi aduc aminte acum doi ani, când am plecat prima dată cu Tudor într-o vacanță în străinătate, pe lista de priorități a fost trusa cu medicamente. Cu ajutorul medicului nostru de familie, am pus în ea cam tot ce se putea pune pentru situații de urgență.

N-am făcut-o de capul meu, vă scriu mai jos ce anume conține și acum trusa mea, însă vă recomand să discutați și voi cu medicul copilului legat de asta.

Antitermice: Noi folosim Nurofen și Panadol în caz de nevoie.

Probiotic:  N-am avut probleme cu schimbările de mediu până acum, dar nu se știe niciodată. De regulă prefer Protectis, este mai ușor de administrat, nu trebuie apă și o doză/zi e suficientă.

Diaree: Smecta sau Ercefuril.

Antialergice: Xyzal sau Zyrtec.  Tudor are alergie la câteva polenuri, așa că am după mine și acest tip de medicamente.

Pentru ochi: Șervețele sterile Iridium Baby pentru curățare și picături Nostamine. Acestea din urmă le folosesc dacă Tudor are un puseu de alergie, pentru că îi curg ochii și i se umflă. Doar pentru curățat, sunt șervețelele și eventual ser fiziologic.

Pentru nas: Apă marină hipertonică.

Pentru roșu în gât: Tanutm verde sau Gâtuleț fericit cu propolis. Medicul de la grădinița lui Tudor ne-a învățat când a avut herpangină, să punem în recipientul de Gâtuleț fericit și 10 picături de albastru de metilen, are acțiune antiseptică. Atunci l-a ajutat, motiv pentru care așa procedăm de fiecare dată.

Pentru răni: Betadină și baneocin pudră.

Pentru ciupituri: Fenistil, Cytelium sau Gel calmant de la Santaderm.

Mai pun în trusă termometrul și câteva pansamente sterile.

La toate astea se adaugă repelentul de țânțari, apa termală și crema cu factor de protecție, dar și o cremă dermatocosmetică pe care o folosesc seara după duș. Soarele și apa de mare îi cam usucă pielea.

N-am avut nevoie de medicamente până acum în vacanțe, dar trusa este prima pe listă atunci când pregătesc bagajele.

Tot pe tema asta a scris și Laura Frunză aici, trusa ei este ceva mai completă pentru că are doi copii de vârste diferite.

Eu speram că  n-am uitat nimic 🙂 dar am văzut la Laura gelul cu arnică, așa că o să-l pun și eu în trusă.

Vacanță plăcută și vouă!

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Sursă foto: Pixabay

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.