Copilaria inseamna printre multe altele si bucuria de a manca “ceva dulce”. Imi aduc aminte cu cat avant cautam prin casa bomboanele cubaneze care se gaseau atat de greu si pe care mama le ascundea ca sa imi dea cu masura sau cum faceam cu tata concurs de “lins blide” dupa ce facea mama vreo prajitura…

Asadar pentru ca eu cred ca orice copil trebuie sa se bucure si de o gustare dulce ocazional imi propun sa va prezint mai jos 4 retete dulci, rapid de preparat, racoroase, perfecte pentru vara si care contin si fructe. Rapid de preparat, pentru ca stiu ca mamicile sunt in general foarte ocupate insa fiecare reteta se pregateste in mai putin de 15 minute.

Cum puteti sa sustineti Campania “Prepara un dulce sanatos pentru copilul tau?”

In primul rand participati si dati share evenimentului de pe facebook ca sa se duca vestea 🙂 detalii aici: https://www.facebook.com/events/164064367358311/

Postati pe pagina evenimentului o poza cu unul dintre cele patru deserturi prezentate si incercate de catre voi.

Dati share articolului de pe blog: http://carmenradu.ro/nutritie-eu-si-copilul-meu/campania-prepara-un-dulce-sanatos-pentru-copilul-tau/

Haideti sa demonstram impreuna ca putem sa le dam copiilor si altceva decat dulciuri procesate din comert!

Bafta la gatit si multumesc pentru implicare!

 

Reteta 1 Crema de iaurt cu afine si cocos

1 iaurt 150 g 3,5% grasime

1 lingurita de miere

1 lingurita fulgi de cocos

1 lingurita esenta naturala de vanilie

1 pumn afine (plus cateva boabe pentru décor)

Este foarte simplu: intr-un bol mic bateti iaurtul cu mierea, esenta de vanilie iar la final adaugati fulgii de cocos si amestecati bine. Cu un blender zdrobiti afinele (sau orice alte fructe de padure va plac). Asezati intr-un pahar crema de iaurt, apoi afinele zdrobite si iarasi putina crema de iaurt. Puteti sa decorati cu afine si fulgi de cocos la final.

iaurt+afine_Jamieok

 

Reteta 2 Inghetata de lamaie (pentru 6 inghetate)

300 g smantana grasa minim 30% grasime

Miere dupa gust (depinde de cat de acra este lamaia, eu am vut surprize si de aceea am scris sa folositi dupa gust)

Zeama de la 1 lamaie

Amestecati totul foarte bine cu mixerul si apoi turnati amestecul in formele de inghetata. Bagati-le la congelator si in cateva ore sunt gata. Textura nu este chiar atat de catifelata ca la inghetata din comert insa este rece si aromata iar cei mici se vor bucura de o inghetata fara Euri si alte bazaconii.

inghetata lamaie 1

 

Reteta 3 Nectarine sau persici la gratar cu mascarpone

½ cutie mascarpone

2 linguri iaurt cu 2% grasime

1 lingurita de miere

4 nectarine mari sau piersici (sa fie coapte dar tari nu zemoase)

Scortisoara pentru ornat

piersici jamie

Amestecati bine intr-un bol branza mascarpone cu iaurtul si mierea si apoi bagati bolul la frigider. Taiati nectarinele sau piersicile in jumatate (daca aveti piersici aveti grija sa le spalati bine de tot si sa indepartati cat se poate puful) si scoateti samburele. Puneti-le pe grillul incins in prealabil cu partea taiata in jos. Lasati-le pe grill aproximativ 2-3 minute pana se inmoaie putin. Nu trebuie insa sa-si piarda fermitatea. Luati nectarinele de pe grill si puneti-le pe un platou cu partea taiata in sus. Umpleti-le cu crema de mascarpone si deasupra picurati cativa stropi de miere si putina scortisoara.

 

Reteta 4 Bombite cu migdale

1 cana de curmale hidratate 2-3 ore

150 g migdale macinate prospat (sau faina de migdale)

Apa- optional

Fulgi de cocos pentru ornat

Hidratati curmalele aproximativ 2 ore apoi le puneti in blender si le sfaramati pana devin pasta. Amestecati cu migdalele macinate iar daca pasta rezultata vi se pare prea consistenta puteti sa puneti 1 lingura de apa. Amestecul il puneti la frigider 2 ore apoi modelati din pasta bilute pe care le tavaliti prin fulgi de cocos. Se pot prepara si cu fructe uscate (atentie, sa fie fara zahar adaugat pentru ca sunt curmalele suficient de dulci).

bombite jamie mare ok

 

 

Sursa foto:arhiva personala

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *