Timpul e o problemă pentru noi toți. Ni se pare că nu reușim să terminăm tot ce ne propunem, să mai avem vreme pentru noi și să mai și gătim.
Ei bine, da, asta cu gătitul rămâne de multe ori pe ultimul loc, deși la cât de important e să mâncăm corect, ar trebui să fie în primele 3 locuri pe lista noastră.
Acum câteva zile, am decis să pregătesc la cină somon în hârtie de copt iar pentru garnitură, am făcut un mix de fasole verde și mazăre.
Tudor e într-o fază în care ar mânca doar mazăre, așa că am încercat să mai strecor pe lângă ea și puțină fasole. De data asta, am avut legume care au fost fierte la abur înainte de congelare, iar asta scade mult timpul de gătire. Putem să apelăm și la astfel de soluții, atunci când timpul ne presează.
Da, eu mai folosesc la gătit și legume congelate, pentru varietate și ca să mai satisfac și gusturile unui semi-mofturos. Să nu credeți că al meu nu face fițe la mâncare și că mănâncă regulamentar, tot ce-i dau. E copil și el, își mai schimbă gusturile și preferințele.
Bun, pentru că știam că voi ajunge acasă pe la 18.30, am scos de dimineață mazărea și fasolea de la congelator și le-am pus în frigider, ca să se decongeleze până seara. Somonul l-am cumpărat proaspăt, în drum spre casă, de la magazinul de lângă mine.
M-am uitat la ceas să văd cât a durat pregătirea cinei: 45 de minute de când am început și până la final, cu tot cu preîncălzitul cuptorului. Cam atât durează să ni se livreze și pizza, nu? 🙂
INGREDIENTE
- 4 porții de somon file
- 2 fire de usturoi proaspăt
- 250 g fasole verde decongelată
- 250 g mazăre decongelată
- 1 plic cu orez integral
- mărar proaspăt, cimbrișor și oregano ( din jardiniera mea 🙂 )
- sare, piper
- 1 lingură ulei de măsline
- 4 bucăți de hârtie de copt suficient de mari astfel încât să pot împacheta bucățile de somon ca pe un cadou
Am scos mazărea și fasolea din frigider. Am pus o oală cu apă la fiert, pentru plicul cu orez. Am preîncălzit cuptorul la 180 g. Am tocat mărunt ierburile și le-am împărțit în 4 porții.
Am pus câte o porție de somon pe hârtie de copt cu pielea în jos, am condimentat cu sare, piper și mix de ierburi proaspăt tocate-puse pe toată bucata de pește. L-am împachetat ca pe un cadou. Am pus bucățile de pește pe o tavă.
Am tocat usturoiul și l-am pus într-o tigaie, cu 1 lingură de ulei de măsline și sare. L-am amestecat timp de 1 minut.
Pentru că s-a încălzit cuptorul, am băgat peștele. Am pus plicul cu orez în apa clocotită. Am pus peste usturoi mazărea și fasolea și am adăugat vreo 4 linguri de apă. Am lăsat să se facă, amestecând ușor din când în când, până a scăzut apa. Orezul a fost gata în vreo 12 minute, l-am scos când am văzut că s-a umflat suficient cât să umple plicul. L-am pus la scurs într-o strecurătoare, cu tot cu plic. L-am desfăcut doar înainte de a-l servi, ca să stea cald. Tot atunci l-am condimentat cu puțină sare, piper și puțin ulei de măsline.
Peștele a stat la cuptor 30 de minute (aici depinde de grosimea feliei și de tipul de cuptor). Ca să fiu sigură că e gata, când trecuseră vreo 20 de minute am scos tava și am desfăcut cu grijă un pachet, să văd dacă cât de bine e făcut. Spun cu grijă, pentru că iese abur din pachet când îl desfacem, așa că trebuie să fim atenți. Am împachetat la loc și l-am mai lăsat 10 minute.
Pentru Tudor și soțul meu pe farfurie am pus și orez integral, eu am preferat fără alți carbohidrați în seara aceea, în afară de cei din legume.
În 45 de minute am avut masa gata. Poate nu ne iese mereu să pregătim din timp ceva, dar dacă învățăm să fim organizați, cu siguranță vom reuși în marea majoritate a cazurilor.
A! A mai rămas pentru a doua zi o porție de pește, ceva legume și puțin orez, o să vă arăt ce am făcut cu ele într-un alt articol 😉
În altă ordine de idei, puteți prepara acest fel pentru mai multe zile, peștele și garnitura pot fi încălzite la cuptor sau într-o tigaie antiaderentă, la foc mic.
Să fim sănătoși!
Citește și: https://carmenradu.ro/retete/tarta-cu-spanac-branza-si-nuci/
Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici
Sursa foto:arhiva personală
Delicioasă rețetă și foarte la îndemână când te grăbești cu prepararea mesei. De unde cumperi somonul?
Da, și nouă ne place 🙂 Somon cumpăr de la Mega Image sau de la Cora, dacă îmi place cum arată. De regulă cer să-l miros și sunt atentă la textură și aspect. Când cumpăr alt tip de pește, mă uit la ochi, să nu fie tulburi și la branhii, să fie cât mai roșii. Cer să mi le arate. Dacă refuză, nu cumpăr.